7 Мистериозни криминални загатки, кои може да ги реши само вистински детектив

Сите сме запознаени со IQ тестови кои го рангираат нивото на интелигенција откако ќе одговорите на 40 стандардизирани прашања. Но, постојат повеќе начини за да дознаете што може да направи вашиот внатрешен гениј. Откријте го детективот во себе со овие 7 забавни и мистериозни загатки.

6 Прашања со помош на кои ќе откриете колку сте остроумни и која е вистинската возраст на вашиот мозок

Возраста на мозокот е релативен термин. Исто како и возраста на душата, таа може да не е иста како биолошката возраст. Овој забавен тест ќе ја прикаже острината и продуктивноста на Вашиот мозок. За да го добиете Вашиот потребно е да го МЕРИТЕ ВРЕМЕТО, додека се обидувате да одговорите на овие 6 прашања што е можно побрзо. Резултатот од тестот се наоѓа на крајот од текстот.

Она што прво го забележувате на сликите, открива многу за вашиот карактер

Тестовите базирани на лажни оптички илузии се екстремно популарни во денешно време. Корисниците на интернет ги сметаат за интересни, а психолозите исто така ги користат истите тестови. Погледнете ги овие неколку оптички илузии и без многу да размислувате одлучете што првин забележавте на нив, а потоа подолу проверете си ги резултатите. Можеби овој тест нема да ви овозможи целосен психолошки портрет на вашиот карактер, но ќе ви даде некои информации за вашата личност што треба да ги земете во предвид.

ТЕСТ: Дали сте задоволни од „акцијата“ во Вашата спална соба?

Каков е Вашиот апетит? Дали се чувствувате задоволени во спалната соба?

10 логички загатки кои го зголемуваат коефициентот на интелигенција

Решавањето на различни видови логички загатки е најдобриот начин да го одржите активноста на вашиот мозок и да го наострите умот. Дури и ако дипломиравте одамна, тоа не значи дека треба да престанете да се предизвикувате. Овие 10 логички загатки навистина ќе Ве замислат, а доколку не можете да ги пронајдете одговорите во Вашата глава, тие Ве чекаат на крајот од текстот.

Само генијалци можат да ги решат овие 2 загатки за 30 секунди

Ние сме сигурни дека луѓето се попаметни од машините а со овие загатки можеме и да го докажеме тоа. Пробајте да ги решите загатките за помалку од 30 секунди и ако го сторите тоа треба навистина да бидете горди на себе.

Дали можете да препознаете што не припаѓа на овие фотографии?

Сите знаеме дека секоја фотографија може да биде изменета, но не секој може да ја забележи лажната. Едно неодамнешно истражување покажа дека само 60% од луѓето можат да препознаат кои фотографии се вистински а кои лажни, а уште помалку, само 45%, можат да го препознаат лажниот елемент на фотографијата. Откријте во која категорија се наоѓате Вие. Прочитајте ги прашањата над секоја фотографија и обидете се да дадете одговор. Точните одговори се дадени на втората страна од статијата.

Од следните фотографии изберете ја онаа што ви е најодбивна и откријте што сте криеле од себе

Сите ние имаме „темна страна“, карактеристики кои нема да ги признаеме дека ги имаме, ниту на пријателите а понекогаш и на нас самите. Преку овој едноставен тест ќе се соочите со карактеристиките кои ги криете. Првин одберете која од фотографиите е најмногу одбивна според Вас, а потоа погледнете го резултатот на крајот од статијата.

Само генијалец може да ја реши секоја од овие загатки за помалку од 30 секунди

Логичките загатки се добри за луѓето од сите возрасти, бидејќи ги острат нашите мозоци и ни помагаат да ја „вежбаме“ интелигенцијата. Овие неколку загатки ќе дојдат како одлично освежување за Вашиот ум, а доколку Ви се премногу тешки побарајте го одговорот на крајот.

Одлична оптичка илузија: На сликата има 16 кругови. Можете ли да ги пронајдете?

Ако доволно долго гледате во сликата, сигурно ќе ги видите. Потоа ви е чудно како не сте можеле да ги видите претходно а толку се очигледни.

Пронајди го убиецот на сликата

Тестирај ги твоите детективски способности и моќта на запазување детали. Сѐ што треба е логички да ги поврзете работите што ќе ги видите на сликата.

Која летна дестинација најмногу Ви одговара?

Одморите се секогаш забавни, но забавно е и да откриете која летна дестинација е идеална за Вас…

Фитнес за мозок: Колку триаголници гледате на сликата?

Загатката ќе ве збуни и замисли, но ако размислувате логички, лесно ќе ги изброите. Доколку се откажувате, одговорот е на втората страна.

Можете ли да ја решите оваа загатка за 1 минута?

Загатката не е тешка, сепак има луѓе што ја решаваат веднаш, но поголемиот дел мора добро да размислат и да се помачат.

Можете ли да ги најдете сите 6 скриени англиски зборови на сликата?

Ако ги најдете само напишете кои се, но не и каде се наоѓаат. Нека се мачат и другите :).

КВИЗ: Колкава е вашата моќ за логично размислување?

Овој квиз е еден од наједноставните начини за тестирање на Вашето логично размислување! Дали сте спремни? Ајде да почнеме!

Оваа проста математичка задача МОРА да знае да ја реши секој човек, НО…

Одговорите пишувајте ги во коментари.

Одговорете на прашањето без размислување, резултатите ќе Ви откријат многу нешта за Вашиот карактер

Изборите кои што луѓето ги прават можат да откријат многу за нив, особено во стресни ситуации кога треба да донесат моментални одлуки. Овој брз тест ќе Ви открие многу работи за Вашата личност, сè што треба да направите е да одговорите на прашањето без многу размислување и споделете ги Вашите резултати во коментарите.

ТЕСТ: Дали сте опседнати со кекс?

Животот е многу поинтересен кога имате „валкани“ мисли! Ќе се изненадите ли до колкава мера Вашиот ум е опседнат со кекс?

Кое е точното решение на оваа проста математичка задача?

Колку е 6/2*(1+2)? Решенијата со објаснувањето пишувајте ги во коментари.

ТЕСТ: Во која држава треба да живеете според вашиот вкус за храна?

Дали Вашето сетило за вкус би било посреќно во некој друг дел од светот?

Загатка на денот: Погодете ја вистинската професија на кловновите Перо, Аце и Мики

Перо, Аце и Мики се циркуски кловнови. Кога се на одмор, секој од нив заработува дополлнително од своите две професии. Сите имаат различни професии и секој еден од нив се занимава со две од шесте професии: писател, трубач, возач на камион, играч на голф, фризер, инженер. Можете ли да одредите кој од нив што е по професија, ако:

Загатка: Две понуди за работа, која ќе ја одберете?

Вие сте добар професионалец во она што го работите и во исто време две конкурентски фирми сакаат да ве вработат. Почетната плата во двете фирми е 180.000 денари годишно. Во првата фирма ви ветуваат дека…

Можете ли да ги пронајдете сите 10 разлики?

Доколку се откажувате, решението е на втората страна.

11 загатки од 18-тиот век кои ќе го збунат и модерниот човек

Пробајте си ги силите, а доколку се откажувате, решението е напишано под секоја од загатките со бели букви, само треба да го селектирате текстот за да се види. Стави ги празните вреќи една во друга и наполни ги со кафе. Едниот има 14, а  другиот 10 сливи. 4 птици и 3 дрвја. 7:12 претпладне. Биле […]

ТЕСТ: Кој македонски политичар си ти?

Само за луѓе со високо развиена смисла за хумор!

Кое од бебиња е женско? Тест, кој открива каква личност сте!

Овој едноставен тест ќе Ви каже каква е Вашата личност – погледнете ја сликата и направете проценка: Кое од овие бебиња е женско? Прикажи ги резултатите

ТЕСТ: Кој хороскопски знак е твојот најголем непријател?

Дали некогаш сте се запрашале кој хороскопски знак е Вашиот најголем непријател? Дали е тоа напнатата Девица или себичниот Овен? Ајде да дознаеме!

ТЕСТ: Колку добро приметувате детали? Дали ќе ве биде за детектив?

На секој од паровите слики постои по една разлика, која не е толку мала, но тешко се приметува, освен ако немате дарба како Шерлок Холмс. Одговорите пишувајте ги во коемнтари.

ТЕСТ: Колку сте ментално јаки?

Дали сте ментален гладијатор, чии ментални способности ги импресионираат луѓето околу вас? Колкава е вашата внатрешна сила да поминете преку сите пречки во животот?

+