Постојат 19 типови на насмевки кои спаѓаат во две категории: љубезни насмевки за општеството, кои бараат помалку мускули на лицето и вистински насмевки, кои вклучуваат повеќе мускули на целото лице, според истражувачите од Државниот универзитет во Сан Франциско.

Понекогаш може да биде прилично тешко да се каже која насмевка е лажна, а која е вистинска. Во овој тест, ние ви нудиме шанса да ја забележите лажната насмевка. Вашиот избор ќе ви каже нешто важно за вас.

Изберете го лицето за кое мислите дека има лажна насмевка, на прв поглед, а потоа продолжете надолу за да видите што тоа кажува за вас

1.

Вие сте многу чуствителни на однесувањето на другите луѓе и понекогаш тоа оди до екстремност. Можете да ја апсорбирате негативноста, како и анксиозноста и гневот и тоа ве исцрпува. Но, во исто време споделувате позитивни емоции. Вие сте добар пријател во добри и лоши времиња.

2.

Вие сте уникатни, затоа што сте пронашле рамнотежа помеѓу силен ум и длабока душа. Искусувате моќни чувства во вашиот живот, но никогаш не дозволувате да ве преокупираат. Имате високо ниво на само-контрола.

3.

Вие сте смирена личност, која ретко ја губи контролата, без разлика што и да ви се случува. Вие ширите позитивност и сакате да ги расположите и останатите луѓе. Луѓето се чувствуваат удобно во ваше друштво. Пријателите и семејството често ги слушаат вашите совети и го ценат вашето мислење.

4.

Секогаш се трудите да се справите со работите на зрел и одговорен начин. Доколку чувствувате тага, бес или фустрација, не ги пренесувате на другите луѓе. Настојувате да ги гледате добрите работи во животот и да уживате во секој ден. Оваа способност ви помага да ја надминете негативноста.

5.

Сте успеале да ја најдете совршената рамнотежа во животот. Доколку ви се случи нешто лошо сфаќате дека еден ден и тоа ќе заврши, затоа се трудите да се смирите, да земете длабок здив и да продолжите. Вие даате одлични совети и треба да го правите тоа почесто.

6.

Вие сте независни, зрели, и не ви требаат советите на другите луѓе. Во исто време многу сте искрени и секогаш сакате да помогнете. Семејството и пријателите имаат големо значење за вас и секогаш сте тука за нив. Ја разбирате ќовечката психологија и понекогаш можете да ги анализирате емоциите подобро од било кој друг.

Сподели на Facebook
пати видено