25 фотографии кои покажуваат колку е „расипана“ човечката фантазија

Бидете искрени и признајте кое е првото нешто на што помислувате кога ја гледате секоја од фотографиите?

Тежок тест со барање разлики: Колку добро забележувате детали?

Дури и ако немате амбиции да го надминете Шерлок Холмс, секогаш е добро да се обрне внимание на малите детали. Оваа вештина може да се покаже како корисна во различни секојдневни ситуации. Пронајдете што е необично и што се разликува во овие фоотграфии и откријте колку сте добри во забележувањето на детали. Колку разлики успеавте да пронајдете? Одговорите ќе ги пронајдете на втората страна од текстот.

Мистериозна крими-загатка, за луѓе со висок коефициент на интелигенција

Млад детектив по име Стефан разгледувал необичен случај, во кој станувало збор за убиство. Во случајот биле инволвирани 5 луѓе и сите се познавале меѓу себе. Еден од нив бил убиен со пиштол. За жал во документите не го пишувало името на жртвата, ниту пак на убиецот.

Стефан внимателно ги разгледал документите и успеал да ги открие имињата на жртвата и убиецот со помош на неколку важни детали. Дали можете и Вие да одите по стапките на Стефан и да откриете кој е жртвата, а кој убиецот во овој случај?

Раздвижете го умот со овие забавни загатки

Загатките се секогаш интересни и освен што се одличен тренинг за мозокот исто така не учат за нови нешта кои претходно не сме ги знаеле.

Ако можете да го решите овој тест за 10 секунди, тогаш имате одличен вид

Постои елемент во секоја од следните слики што не припаѓаат таму. Сепак, не секој може да ги види сите во неколку секунди. Обидете се да ги пронајдете сите за 10 секунди. Колку време ви беше потребно?

Дали можете да им ги читате мислите на луѓето?

Откријте колку е силна вашата интуиција? Колку мистични и магични можете да бидете?

8 Предизвикувачки загатки кои го тестираат логичкото размислување

Овие загатки во суштина се многу полесни за децата отколку за возрасните. Не се потребни долги пресметки и комплицирани одговори. Сè што треба да направите е да се препуштите на едноставната логика и ќе дојдете до решението. Одговорите на загатките се наоѓаат на крајот од текстот. Колку време Ви беше потребно?

Разбистрете го умот и зајакнете ја меморијата со овие 8 интересни загатки

Малкумина од нас се грижат за агилноста на нашите умови додека сме уште млади. Сепак, оваа негрижа може да доведе до сериозни проблеми со меморијата во староста. Овие загатки се одлична вежба за умот и помагаат мозокот да остане во одлична форма на било која возраст. Одговорите се на втората страна.

Загатка на денот: Која чаша прва ќе се наполни?

Водата се истура во чашата број 1 која е почеток на целиот систем на поврзани чаши. Одговорите пишувајте ги во коментари.

Загатки кои ќе ги збунат и најпаметните

Загатките и сложувалките се одличен начин да го тренирате Вашиот мозок и да го гледате светот од друга перспектива. Потрудете се да ја откриете шемата и значењето на објектите во следните две загатки.

Дали можете да одговорите на секоја од овие 13 загатки за помалку од една минута?

Светот е полн со загатки и мистерии и понекогаш нивното разоткривање може да ги збуни и генијалците. Но, има и едноставни загатки за кои наводно доколку размислуваме логично ќе ни треба краток период за да одговориме на нив. Доколку не го знаете одговорот на одредено прашање ќе го пронајдете на втората страна.

Едноставен тест од 6 слики, кој го користат психијатрите за да откријат ментално болен човек

Задачите се многу едноставни, но не за сите луѓе. На секоја од сликите, 1 од 4-те предмети треба да се исфрли и да се објасни зошто токму тој предмет не припаѓа таму.

Сообраќајна загатка: Кој има предност, автомобилот или автобусот?

На крстосницата освен семафори има и знаци, но дали важат знаците кога работат семафорите? Повелете на коментари.

Фитнес за мозок: 11 навидум прости загатки, кои не се лесни за решавање

Постојат многу загатки кои на прв поглед изгледаат многу лесни, но всушност се прилично тешки за решавање и бараат размислување и логика. Сепак, понекогаш се случува спротивното: размислуваме и се обидуваме да бидеме многу логични, без да обрнеме внимание на очигледните нешта. Овие 11 загатки ќе бидат одличен тренинг за Вашиот мозок. Имајте на ум дека е тешко да се поедностават нештата, но многу е лесно да се искомплицираат. Одговорите се најдолу.

Тест за проверка на вашето здравје

Дувнете во кругот на сликата!

7 Мистериозни криминални загатки, кои може да ги реши само вистински детектив

Сите сме запознаени со IQ тестови кои го рангираат нивото на интелигенција откако ќе одговорите на 40 стандардизирани прашања. Но, постојат повеќе начини за да дознаете што може да направи вашиот внатрешен гениј. Откријте го детективот во себе со овие 7 забавни и мистериозни загатки.

6 Прашања со помош на кои ќе откриете колку сте остроумни и која е вистинската возраст на вашиот мозок

Возраста на мозокот е релативен термин. Исто како и возраста на душата, таа може да не е иста како биолошката возраст. Овој забавен тест ќе ја прикаже острината и продуктивноста на Вашиот мозок. За да го добиете Вашиот потребно е да го МЕРИТЕ ВРЕМЕТО, додека се обидувате да одговорите на овие 6 прашања што е можно побрзо. Резултатот од тестот се наоѓа на крајот од текстот.

Она што прво го забележувате на сликите, открива многу за вашиот карактер

Тестовите базирани на лажни оптички илузии се екстремно популарни во денешно време. Корисниците на интернет ги сметаат за интересни, а психолозите исто така ги користат истите тестови. Погледнете ги овие неколку оптички илузии и без многу да размислувате одлучете што првин забележавте на нив, а потоа подолу проверете си ги резултатите. Можеби овој тест нема да ви овозможи целосен психолошки портрет на вашиот карактер, но ќе ви даде некои информации за вашата личност што треба да ги земете во предвид.

ТЕСТ: Дали сте задоволни од „акцијата“ во Вашата спална соба?

Каков е Вашиот апетит? Дали се чувствувате задоволени во спалната соба?

10 логички загатки кои го зголемуваат коефициентот на интелигенција

Решавањето на различни видови логички загатки е најдобриот начин да го одржите активноста на вашиот мозок и да го наострите умот. Дури и ако дипломиравте одамна, тоа не значи дека треба да престанете да се предизвикувате. Овие 10 логички загатки навистина ќе Ве замислат, а доколку не можете да ги пронајдете одговорите во Вашата глава, тие Ве чекаат на крајот од текстот.

Само генијалци можат да ги решат овие 2 загатки за 30 секунди

Ние сме сигурни дека луѓето се попаметни од машините а со овие загатки можеме и да го докажеме тоа. Пробајте да ги решите загатките за помалку од 30 секунди и ако го сторите тоа треба навистина да бидете горди на себе.

Дали можете да препознаете што не припаѓа на овие фотографии?

Сите знаеме дека секоја фотографија може да биде изменета, но не секој може да ја забележи лажната. Едно неодамнешно истражување покажа дека само 60% од луѓето можат да препознаат кои фотографии се вистински а кои лажни, а уште помалку, само 45%, можат да го препознаат лажниот елемент на фотографијата. Откријте во која категорија се наоѓате Вие. Прочитајте ги прашањата над секоја фотографија и обидете се да дадете одговор. Точните одговори се дадени на втората страна од статијата.

Од следните фотографии изберете ја онаа што ви е најодбивна и откријте што сте криеле од себе

Сите ние имаме „темна страна“, карактеристики кои нема да ги признаеме дека ги имаме, ниту на пријателите а понекогаш и на нас самите. Преку овој едноставен тест ќе се соочите со карактеристиките кои ги криете. Првин одберете која од фотографиите е најмногу одбивна според Вас, а потоа погледнете го резултатот на крајот од статијата.

Само генијалец може да ја реши секоја од овие загатки за помалку од 30 секунди

Логичките загатки се добри за луѓето од сите возрасти, бидејќи ги острат нашите мозоци и ни помагаат да ја „вежбаме“ интелигенцијата. Овие неколку загатки ќе дојдат како одлично освежување за Вашиот ум, а доколку Ви се премногу тешки побарајте го одговорот на крајот.

Одлична оптичка илузија: На сликата има 16 кругови. Можете ли да ги пронајдете?

Ако доволно долго гледате во сликата, сигурно ќе ги видите. Потоа ви е чудно како не сте можеле да ги видите претходно а толку се очигледни.

Пронајди го убиецот на сликата

Тестирај ги твоите детективски способности и моќта на запазување детали. Сѐ што треба е логички да ги поврзете работите што ќе ги видите на сликата.

Која летна дестинација најмногу Ви одговара?

Одморите се секогаш забавни, но забавно е и да откриете која летна дестинација е идеална за Вас…

Фитнес за мозок: Колку триаголници гледате на сликата?

Загатката ќе ве збуни и замисли, но ако размислувате логички, лесно ќе ги изброите. Доколку се откажувате, одговорот е на втората страна.

Можете ли да ја решите оваа загатка за 1 минута?

Загатката не е тешка, сепак има луѓе што ја решаваат веднаш, но поголемиот дел мора добро да размислат и да се помачат.

Можете ли да ги најдете сите 6 скриени англиски зборови на сликата?

Ако ги најдете само напишете кои се, но не и каде се наоѓаат. Нека се мачат и другите :).

+