Стара комунистичка загатка за проверка на вашата логика и моќта за набљудување

Гледајте внимателно во сликата и одговорете на следните 9 прашања:

3 тестови кои за помалку од 10 секунди ќе ви кажат многу за вашето тело

3 тестови кои за помалку од 10 секунди ќе ви кажат многу за вашето тело

Дали сте во хармонија со вашето тело? Следните 10 секунди ќе ви го откријат тоа. Кое око е мажот во куќата Со двете очи отворени погледнете низ отворот направен со вашите раце исправени пред вас во нешто како клучалка. Затворете го левото око. Ако предметот кој го гледате ви останал во видното поле, вашето десно […]

Еден поглед кон овие оптички илузии и вашиот мозок може да експлодира

Оптичките илузии се замислени со таа цел, да ве збунуваат. Додека да трепнете, почнувате да се чудите што е тоа што го гледате. Вообичаено има едноставно објаснување за тоа што се случува кога гледате оптичка илузија, но за објаснувањето вообичаено дознаваме подоцна. Еве неколку анимирани илузии кои можат да ве збунат.

Дали и ти си „супер препознавач“? Направи го овој тест да видиш дали и ти спаѓаш во елитната група на луѓе коишто никогаш не забораваат лице

Дали ја имате онаа мистериозна способност секогаш да помните лица? Ако е така, можеби сте дел од ретката група на луѓе, познати како „супер препознавачи“ кои можат да идентификуваат барем 80 отсто од луѓето кои ги виделе. Со помош на ваквите луѓе во нивните тимови, лондонската Метрополитен полиција ги препознава криминалците на матните фотографии и снимките од видео набљудувањето. Направете го овој тест за да видите дали би можеле да им се приклучите.

Математичка задача за 8-годишни деца која ги збунува и родителите и наставниците! Можете ли да ја решите?

Задачата е да се разместат броевите од 1 до 9 во празните квадратчиња. Задачава е од учебник за трето одделение во Виетнам.

Само 1 од секои 4 луѓе може да ги види сите бои: тестирајте се за да видите во која група спаѓате вие!

Луѓето различно гледаат. Боите што ги гледате зависат од бројот и распределеноста на т.н. чепчиња (фоторецептори) во вашите очи. Погледнете го ова „виножито“ и избројте ги нијансите кои ги гледате.

Тест: Дали гледате патка или зајак?

Што гледате овде, патка или зајак? Ова е добро позната оптичка илузија која може да се гледа на два начина, како патка и како зајак. Вие што гледате? И дали можеге да ја гледате едната слика, а потоа да се префрлите на другата? И сега најважното прашање – колку брзо можете да го сторите тоа?

Колку добро гледате? Дознајте со овој едноставен тест кој користи слика на Ајнштајн

Кого гледате на оваа слика: Алберт Ајнштајн или Мерилин Монро? Одговорот кажува многу за вашиот вид.

Кинески тест за запишување во прво одделение

Кој број е местото на кое е паркирана колата?

Дизни неодамна открија дека во сите нивни филмови има скриен Мики Маус

Дали можете да го пронајдете скриениот Мики Маус на следниве 14 сцени од различни филмови на Дизни?

Среќна и весела Нова 2015 Година ви посакува МОТИКА

Составете ја вашата желба за 2015 со вашите ден и месец на раѓање и првата буква од името. Вашите желби пишувајте ги во коментари.

Необична оптичка илузија која ќе го измами вашиот мозок

Кафеавото квадратче во средината на горната страна на коцката има иста боја со портокаловото квадратче во средината на предната страна од коцката. Ако не верувате, погледнете ја сликата на втората страна каде што квадратчињата се поврзани со еднобојна лента.

Оваа задача можат да ја решат само најинтелигентните луѓе! Провери дали во тебе се крие генијалец!

Ова е една од задачите со кои се докажува високиот коефициент на интелигенција. Но, некои луѓе имаат сосема различен тип на интелигенција и се во состојба да решат друг тип на тешки задачи, затоа не се секирајте ако не ја решите оваа задача. Ваша задача е да ја откриете врската меѓу броевите на левата и […]

Тест на интелигенција со само едно прашање!

Прашањето гласи вака: Убиец кој е осуден на смрт, за да се спаси имал можност да избере меѓу три соби. Во првата соба е запален оган и ако ја отвори вратата веднаш ќе го изгори. Во втората соба се наоѓа снајперист подготвен да стрела веднаш штом ќе се отвори вратата. Во третата соба има лавови […]

Јака оптичка илузија, дело на двајцата синови на професорот по физика на универзитетот Рочестер

Јака оптичка илузија, дело на двајцата синови на професорот по физика на универзитетот Рочестер

Професорот Џон Хауел е горд на делото на своите двајца синови. Нема финти со камера, се е чиста физика. Може ли некој да објасни како го прават ова?

Логичка задача која човек со натпросечна интелигенција ја решава за 5 секунди

Погледнете ја сликава и пронајдете логика во распоредот на симболите: Која група на симболи треба да стои на местото на прашалниците?

Мозгалка: Кој ги украл документите?

На еден бизнисмен му исчезнале важни документи. Во неговата канцеларија работеле чистачка, секретарка и сметководителка. Ги прашал дали знаат каде се документите и секоја од нив имала свое објаснување.

Мал тест дали можете да разликувате фотографија за реклама од порно филм

Што мислите кои од фотографиите подолу се сцени од порно филм, а кои се професионални, комерцијални фотографии купени од некој сајт?

Психо тест за вашата личност

Одговорете брзо на следните неколку прашања и прочитајте што всушност значат вашите одговори.

+