Бебето Хитлер и уште 4 интересни филозофски дилеми за кои нема јасни одговори

Британскиот филозоф Бертран Расел (1872-1970) рекол: „Смислата на филозофијата е да започнеш со нешто толку едноставно што дури и не вреди да се дискутира за тоа и да се заврши со нешто толку парадоксално што никој не може да поверува во тоа“.

8 комплицирани задачи кои ќе ви ја предизвикаат способноста за забележување

Време е да се сконцентрирате и да ги пронајдете работите кои се скриени во фотографите. Понекогаш одредени работи се истакнуваат и се очигледни, но понекогаш треба навистина да се потрудиме за да ја решиме загатката. Колку од скриените предмети во овие 8 фотографии успеавте да пронајдете?

Едноставен психолошки тест кој открива дали сте интровертна личност

Дали некогаш сте се запрашале каков тип на личност имате? Според статистичките податоци, мнозинството луѓе се екстроверти, а нивните очи се во потрага кон надворешниот свет. Интровертите се помала група. Се верува дека им е полесно да се фокусираат и така тие можат без тешкотии да се справат со нашиот тест. Погледнете ги сликите подолу и пронајдете ги скриените предмети во нив. Резултатот ќе го идентификува вашиот тип на личност.

Првата работа која што ќе ја видите на овие 5 фотографии ја открива вистината за Вашите скриени чувства и потсвест

Она што го забележуваме прво може да биде рефлексија на нашите скриени чувства и нашата потсвест. Двојните слики кои што имаат скриени елементи во нив можат да ни помогнат да се откриеме себе си и нашиот однос кон животот воопшто. Овој едноставен тест ќе ги процени сигналите кои ни ги дава нашата потсвест. Задачата е едноставна: Обрнете внимание на објектите кои што ќе ги видите први на фотографиите подолу.

ТЕСТ: Колку добро е развиена Вашата интуиција?

Ова е тест кој ќе ви помогне да дознаете дали поседувате шесто сетило.

ТЕСТ: Откријте дали сте генијлец со најкраткиот тест на интелигенција во светот од само 3 прашања

Внимателно размислете и не брзајте. Прашањата се лесни, но зависи за кого.

Забегана и прилично сложена математичка загатка. Дали сте доволно голем мозок да ја решите?

Внимавајте, загатката има графика која може да ве збуни :).

Тестирајте ги вашите логички способности со овие 8 детективски загатки

Сите ние сакаме детективски приказни каде полицајците ги испитуваат најсложените случаи. И можеме да се обложиме дека сте сонувале еден ден да апсите криминалци во вашето детство. Искористете ја оваа можност да се чувствувате како вистински детектив со решавање на овие случаи.

ТЕСТ: Колку знаете за сексот?

Можеби сте добри во креветот, но колку всушност знаете за сексот? Тестирајте го Вашето знаење со овој краток квиз.

Овој тест ќе ви покаже колку е добра вашата меморија

Дали имате фотографска меморија? Сетете се кое лого е вистинското, а потоа кликнете на фотографијата за да го проверите одговорот.

ТЕСТ: Погоди чија е оваа мајка

Колку добро ги познавате познатите личности? Дури и да не го следите светот на познатите ѕвезди, голем број од нив едноставно си личат на нивните мајки.

Математички тест: Само 1 од 7 луѓе може да реши 10 од 12!

Што е најважно дали можете да ги решите овие загатки без да мамите? Ослободете се од калкулаторот и тестирајте ги Вашите способности!

8 интересни загатки кои можат да ги решат само остроумните луѓе

Понекогаш е добро доколку решаваме загатки секој ден, затоа што на тој начин го тренираме мозокот и ја зголемуваме нашата остроумност. Овие 8 математички и логички загатки ќе ви покажат дека сите можеме да бидеме креативни и досетливи со редовно вежбање на нашиот мозок.

3 загатки кои ќе ја тестираат вашата интелигенција

За да го вежбате мозокот, не мора да множите 10-цифрени броеви напамет. Понекогаш, сè што е потребно е една слика со мистериозно објаснување зад неа. Одговорите се на втората страна.

Само мал број на луѓе можат да ги решат овие 6 загатки

Сите сакаме да решаваме загатки. Со овие 6 ќе го загреете мозокот и ќе го подготвите за „напад“. Разбристрете ги мислите и обидете се да ги решите сите. Одговорите ќе ги пронајдете на втората страна. Колку успеавте да решите?

25 фотографии кои покажуваат колку е „расипана“ човечката фантазија

Бидете искрени и признајте кое е првото нешто на што помислувате кога ја гледате секоја од фотографиите?

Тежок тест со барање разлики: Колку добро забележувате детали?

Дури и ако немате амбиции да го надминете Шерлок Холмс, секогаш е добро да се обрне внимание на малите детали. Оваа вештина може да се покаже како корисна во различни секојдневни ситуации. Пронајдете што е необично и што се разликува во овие фоотграфии и откријте колку сте добри во забележувањето на детали. Колку разлики успеавте да пронајдете? Одговорите ќе ги пронајдете на втората страна од текстот.

Мистериозна крими-загатка, за луѓе со висок коефициент на интелигенција

Млад детектив по име Стефан разгледувал необичен случај, во кој станувало збор за убиство. Во случајот биле инволвирани 5 луѓе и сите се познавале меѓу себе. Еден од нив бил убиен со пиштол. За жал во документите не го пишувало името на жртвата, ниту пак на убиецот.

Стефан внимателно ги разгледал документите и успеал да ги открие имињата на жртвата и убиецот со помош на неколку важни детали. Дали можете и Вие да одите по стапките на Стефан и да откриете кој е жртвата, а кој убиецот во овој случај?

Раздвижете го умот со овие забавни загатки

Загатките се секогаш интересни и освен што се одличен тренинг за мозокот исто така не учат за нови нешта кои претходно не сме ги знаеле.

Ако можете да го решите овој тест за 10 секунди, тогаш имате одличен вид

Постои елемент во секоја од следните слики што не припаѓаат таму. Сепак, не секој може да ги види сите во неколку секунди. Обидете се да ги пронајдете сите за 10 секунди. Колку време ви беше потребно?

Дали можете да им ги читате мислите на луѓето?

Откријте колку е силна вашата интуиција? Колку мистични и магични можете да бидете?

8 Предизвикувачки загатки кои го тестираат логичкото размислување

Овие загатки во суштина се многу полесни за децата отколку за возрасните. Не се потребни долги пресметки и комплицирани одговори. Сè што треба да направите е да се препуштите на едноставната логика и ќе дојдете до решението. Одговорите на загатките се наоѓаат на крајот од текстот. Колку време Ви беше потребно?

Разбистрете го умот и зајакнете ја меморијата со овие 8 интересни загатки

Малкумина од нас се грижат за агилноста на нашите умови додека сме уште млади. Сепак, оваа негрижа може да доведе до сериозни проблеми со меморијата во староста. Овие загатки се одлична вежба за умот и помагаат мозокот да остане во одлична форма на било која возраст. Одговорите се на втората страна.

Загатка на денот: Која чаша прва ќе се наполни?

Водата се истура во чашата број 1 која е почеток на целиот систем на поврзани чаши. Одговорите пишувајте ги во коментари.

Загатки кои ќе ги збунат и најпаметните

Загатките и сложувалките се одличен начин да го тренирате Вашиот мозок и да го гледате светот од друга перспектива. Потрудете се да ја откриете шемата и значењето на објектите во следните две загатки.

Дали можете да одговорите на секоја од овие 13 загатки за помалку од една минута?

Светот е полн со загатки и мистерии и понекогаш нивното разоткривање може да ги збуни и генијалците. Но, има и едноставни загатки за кои наводно доколку размислуваме логично ќе ни треба краток период за да одговориме на нив. Доколку не го знаете одговорот на одредено прашање ќе го пронајдете на втората страна.

Едноставен тест од 6 слики, кој го користат психијатрите за да откријат ментално болен човек

Задачите се многу едноставни, но не за сите луѓе. На секоја од сликите, 1 од 4-те предмети треба да се исфрли и да се објасни зошто токму тој предмет не припаѓа таму.

Сообраќајна загатка: Кој има предност, автомобилот или автобусот?

На крстосницата освен семафори има и знаци, но дали важат знаците кога работат семафорите? Повелете на коментари.

Фитнес за мозок: 11 навидум прости загатки, кои не се лесни за решавање

Постојат многу загатки кои на прв поглед изгледаат многу лесни, но всушност се прилично тешки за решавање и бараат размислување и логика. Сепак, понекогаш се случува спротивното: размислуваме и се обидуваме да бидеме многу логични, без да обрнеме внимание на очигледните нешта. Овие 11 загатки ќе бидат одличен тренинг за Вашиот мозок. Имајте на ум дека е тешко да се поедностават нештата, но многу е лесно да се искомплицираат. Одговорите се најдолу.

Тест за проверка на вашето здравје

Дувнете во кругот на сликата!

+