Се сеќавате на познатата загатка, каде што беше неопходно да се утврди во која насока се движи автобусот? Децата ја решија буквално за неколку секунди, додека возрасните претеруваа со долги аргументи и најчесто даваа погрешен одговор.

Ако сѐ уште сте еден од оние ретки луѓе кои успеале да ја одговорат исто толку брзо како дете, обидете се повторно да се преиспитате и да ги дадете точните одговори на загатките за деца. Свртете ги картичките за да го дознаете одговорот!

Сподели на Facebook
пати видено