Ако чувствувате дека на вашиот мозок му е потребно малку подесување загатките се веројатно најдобриот начин да го задржите функционирањето до совршенство.

Доколку не го користите мозокот за решавање на одредени проблематики, тогаш тој почнува да работи поспоро и станува послаб. Можеби загатките на прв поглед ќе ви изгледаат тешки, но потоа ќе сфатите дека одговорите се прилично логични. Решенијата се на втората страна.

1. Кој автомобил би го отстраниле?

7 возила се пресретнале на раскрсница и дошло до сообраќаен метеж. Ако еден автомобил се отстрани од сликата, останатите би можеле слободно да продолжат да се движат по патот.

2. Како полицијата знаела дека мажот е убиецот?

Еден маж ја избол со нож до смрт својата сопруга и бидејќи никој немало на местото на злосторството го оставил телото таму а крвавиот нож го фрлил во шумата. Потоа влегол во неговиот автомобил и се упатил кон неговата канцеларија. Еден час подоцна, полицијата му се јавила за да му соопштат дека неговата сопруга е убиена. Го повикалр веднаш да оди на местото на убиството. Кога стигнал таму, веднаш бил уапсен.

3. Кој ќе избега од својата затворска ќелија?

4 затвореници секој понеделник учествуваат на часови по уметност во затворот. Тие се придружувани од стражарите на часот и ги претресуваат на крајот од секој час. Ти ги задржуваат уметничките материјали кои ги чуваат во ќелиите.

4. Како ќе ја префрлите водата во чаашата без да ја допрете чинијата?

На оваа слика имаме чинија полна со вода, празна чаша, кибрити и плута.

Решенијата се на втората страна.

Сподели на Facebook
пати видено