15+ илустрации кои ќе ве натераат да размислите всушност каква личност сте

Додека „шетате“ низ социјалните медиуми или, сурфате на интернет, сигурно ќе се соочите со бројни фотографии и илустрации кои би требало да го привлечат вашето внимание. Има премногу илустрации кои нема да ни остават голем впечаток, но се пак постојат и оние предиззикуваат да размислуваме подлабоко и да ја разгледаме смислата на животот. Медија Булдук е една од илустраторките кои оставаат траен впечаток на луѓето. Подолу се прикажани некои од нејзините дела. Какви чувства предизвикуваат тие кај вас?

Уметница од Русија на интересен и комичен начин прикажува како би изгледале суперхероите во староста

Лесја Гушева е добро позната уметница во Русија, благодарение на нејзините стрипови. Таа неодамна откри нова инспирација и го освои интернетот! Сите ги помниме суперхероите како моќни, убави мажи и жени во цутот на младоста, но Гушева решила „да ги врати во реалноста“ и да покаже како би изгледале кога ќе остарат.

Смешни стрипчиња 177 (36 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

20 иронични карикатури за современиот свет кои можат да остават горчлив вкус

Секоја илустрација од Дејвид Бонази раскажува приказна која може да се поврзе со состојбата на светот денес. Неговите креативни дела се во голема побарувачка и токму затоа Дејвид работи со некои од најголемите издавачки куќи во светот. Тој исто така ги споделува своите илустрации на неговата веб-страница.

20 кратки, современи стрипчиња со неочекуван крај

Современи ситуации чија што разрешница никако нема да можете да ја претпоставите. Браво за креативноста!

Одлични карикатури за состојбата во која е светот во денешно време (32 слики)

Подзаборавивме на човечноста и на вистинските вредности во животот, но карикатуристите се тука да ни укажат на грешките на смешен начин.

10 вистинити стрипчиња кои покажуваат колку е тежок животот на жените во пролет

Пролет е време кога природата се буди од својот зимски сон и ни носи сонце и добро расположение. Заедно со природата, секојдневните активности на жените исто така почнуваат да се менуваат. Жените добиваат цела нова листа на работи што треба да ги направат и проблеми со кои треба да се соочат во текот на пролетта.

Како навистина изгледа долга врска? Работите кои сите ги премолчуваат, Аманда Олеандер ги црта!

Аманда Олеандер е сликарка од Лос Анџелес која знае навистина да го погоди моментот кој во себе ја носи суштината за темата која ја обработува сликата.

30 смешни современи политички карикатури

Карикатурите ја исмеваат современата светска политика и односите на истокот и западот.

Жалната вистина за современиот живот (30 слики)

Италијанскиот уметник Марко Малграти е автор на овие илустрации кои болат од што се вистините.

Смешни стрипчиња 176 (32 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Стрипови во кои секоја жена може да се препознае

На пример сѐ уште постојат фризери кои не го разбираат поимот „само врвовите ве молам!“ и многу други ситуации со кои се среќаваат жените.

Илустратор создава застрашувачки универзум кој има многу заеднички работи со нашиот свет

Мичал Џикан е полски илустратор со препознатлив уметнички стил. Можете да помислите дека неговите цртежи се наменети за цртан филм. Меѓутоа, ако обрнете внимание на деталите, ќе сфатите дека карикатурите на Џикан не се за деца. Тие се полни со црн хумор и сурова вистина за современиот свет.

13 илустрации за навиките на мажите, на кои жените не можат да се навикнат

Без разлика колку и да го сакате партнерот тој најверојатно има одредени навики кои ве излудуваат. Овие илустрации на комичен начин ги искажуваат „маките“ на жените и нивната „борба“ со секојдневните навики на посилниот пол.

50 цртежи за времето во кое живееме, со многу силни пораки

Авторите на цртежите се различни, но има едно нешто што ги спојува сите дела – суровата вистина прикажана на креативен начин.

Млад уметник од Гана на многу искрен и интересен начин го претставува семејниот живот (28 фото)

Преку добро одбрани моменти, успеал да го отслика современото семејство со сите свои убави работи, но и недостатоци.

11 иронични, но искрени стрипови за бившите партнери, за кои важат Марфиевите закони

Секој имал некоја лоша врска која може да се појави во сеќавањата и соништата од време на време. Понекогаш забораваме на овие врски, а потоа одеднаш ќе се судриме со поранешното момче или девојка. И се разбира кога ќе се сретнеме со бившите, првото правило е дека ќе изгледаме колку што е можно најлошо: стара […]

3 во 1: Сарказам, хумор и филозофија, во илустрациите на Антон Гудим (28 фото)

Антон Гудим е многу познат илустратор, со милиони фанови на интернет, а всушност тој не е професионален уметник туку работи како мрежен администратор во една компанија.

Современиот јапонски уметник кој умее да ги претстави со слика дури и најкомплексните чувства (21 слика)

Јапонскиот уметник, кој твори под псевдонимот avogado6, во своите дела ги прикажува чувствата коишто ги доживува секој човек, но ретко кој може да ги објасни. Во повеќето случаи, ова се сложени емоции кои тешко се пренесуваат дури и со зборови. За да разберете за што точно се работи, подобро е да ги погледнете неговите слики со свои очи.

Смешни стрипчиња 175 (23 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Смешни стрипчиња 174 (32 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Смешни стрипчиња 173 (30 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Смешни стрипчиња 172 (30 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Смешни стрипчиња 171 (30 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Смешен стрип од старо списание Плејбој

Стрипот ги зафркава мажите кои почнуваат да вежбаат и толку многу се опседнуваат со своите мускули, што ништо друго не им е важно.

Смешни стрипчиња 170 (32 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Смешни стрипчиња 169 (43 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

20 искрени цртежи кои на смешен начин го опишуваат животот на младите мајки

Не е лесно да се биде мајка, а авторката на овие цртежи, Натали Џомарт, многу добро го знае тоа, затоа што и таа самата е мајка.

Цртежи со длабоки пораки за сѐ она што не чини во современото општество (30 фото)

Делата на полскиот уметник Павел Кучински тераат на размислување, а тоа е една од главните цели на уметноста.

Колку болка може да предизвика еден развод? (стрип со силна порака)

Родителите често не се свесни што прават, па во денешно време разводот стана нормална работа. Децата на разведените родители стрипот особено ќе ги погоди.

+