Кучињата толку долго живеат заедно со нас, луѓето, што сега лесно можеме да ги поврзиме расите на кучињата со нашите карактерни особини. Ние ги сакаме и им ја доверуваме нашата безбедност, а за возврат, тие нè опсипуваат со несебична љубов.

Всушност оваа тесна врска која кучињата и луѓето ја споделуваат, предизвикува кучињата најдобро да ја одразува нашата личност. Изберете го кучето што ви се допаѓа и дознајте повеќе за себе.

Австралиски овчар

Во животот, барате забава и авантура. Откривање на неоткриената патека е вашиот сон. Вие сте интелигентни и многу енергични и уживате во учеството во активности кои ве предизвикуваат и физички и ментално. Помагањето на луѓето е во ваша природа и вие сте неизмерно заштитнички настроени кон оние кои ги сметате за блиски.

Сепак лесно ви здосадуваат работите и можете да ја изгубите вашата цел. На тој начин се препорачува да се впуштите во некоја креативна активност за да се борите против досадата.

Померанец

Вие сте екстровертни и интелигентни и сакате да бидете центарот на вниманието. Вашата пријателска и жива личност прави да се здружите со луѓето за многу брзо време. Во вашата природа е да бидете ориентирани кон остварување на целта и не застанувате додека не постигнете што сакате. Сепак, вашата немилосрдна потрага по постигнување на своите цели понекогаш може да стане опсесивна. Затоа е препорачливо внимателно да ги поставите вашите приоритети.

Лабрадор ретривер

Вие сте љубопитни, истражувачи и барате нови хоризонти. Меѓутоа, вашата забавна љубопитност понекогаш може да ве стави во несакана ситуација. Луѓето сакаат да ве имаат околу себе, особено децата со кои ја делите специјалната хемија. Исто така, знаете како да ги контролирате вашите емоции и можете да се справите со најтешките ситуации релативно лесно. Кога станува збор за врските, вие сте сонувач. Вие сте некој кој копнее за бајка.

Лабрадудл

Понекогаш сте малку непредвидливи, но знаете како да го искористите за ваша корист. Ова ви дава предност во вашата професија и исто така прави да ви биде забавно искуство. Во врска, сакате вашиот партнер да ве надополнува. Често се чувствуваш привлечен кон некој кој ти е сосема спротивен. Вие исто така сте многу практични во вашата перспектива. Знаете дека секој однос има подеми и падови, но исто така знаете како да ги поправите проблемите.

Хаски

Вие сте големи љубители на луѓе, особина што прави да бидете многу популарни во социјалните кругови. Во животот барате рамнотежа и мир, но исто така сте многу енергични. Вие сте борец со нескротлив дух; нема цел која е премногу возвишена и проблем кој не може да се реши ако се потрудите да го направите тоа. Љубовта за вас е несебично дарување и иако не го барате, сепак го посакувате истиот атрибут од вашиот партнер.

Питбул

Вие имате слободен дух, силни сте, самоуверени и имате голема желба за живот. Меѓутоа понекогаш вашата сила може да ве направи агресивни. Ова е нешто што мора да се избегне по секоја цена. Верувате дека љубовта треба да биде ослободена од правилата и ограничувањата на општеството. За вас, убавината на љубовта лежи во несебичноста, довербата и целокупната слобода.

Сподели на Facebook
пати видено