Селективното внимание ни помага да се фокусираме на најважните работи и да ги игнорираме сите одвлекувачки, мали фактори. Затоа, нашиот секојдневен живот често се претвора во рутина.

Но, постојат луѓе кои, дури и во повеќето познати работи, можат да видат нешто невообичаено, смешно или страшно. И кога тие ќе го фотографираат тоа излегува одличен тест на нашето чувство за набљудување.

1. Оваа година елката има посебен украс

Решение:

2. Фатен на дело

Решение:

Мачорот влегол во фрижидерот.

3. Тука има два автомобила

Решение:

4. Што не е во ред со овој календар?

Решение:

Некој бил суеверен и го „заборавил“ петок 13-ти.

5. 3 неочекувани гости во нафтената индустрија

Решение:

6. Ракавици од баба…

Решение:

И двете ракавици се за левата рака.

7. Омилен трик…камуфлажа

Решение:

8. Кога не сакате да го расипете погледот

Решение:

9. Шпиуните се помеѓу нас

Решение:

10. Внимавајте на што ќе се греете оваа година

Решение:

Сподели на Facebook
пати видено