13 илустрации за навиките на мажите, на кои жените не можат да се навикнат

Без разлика колку и да го сакате партнерот тој најверојатно има одредени навики кои ве излудуваат. Овие илустрации на комичен начин ги искажуваат „маките“ на жените и нивната „борба“ со секојдневните навики на посилниот пол.

50 цртежи за времето во кое живееме, со многу силни пораки

Авторите на цртежите се различни, но има едно нешто што ги спојува сите дела – суровата вистина прикажана на креативен начин.

Млад уметник од Гана на многу искрен и интересен начин го претставува семејниот живот (28 фото)

Преку добро одбрани моменти, успеал да го отслика современото семејство со сите свои убави работи, но и недостатоци.

11 иронични, но искрени стрипови за бившите партнери, за кои важат Марфиевите закони

Секој имал некоја лоша врска која може да се појави во сеќавањата и соништата од време на време. Понекогаш забораваме на овие врски, а потоа одеднаш ќе се судриме со поранешното момче или девојка. И се разбира кога ќе се сретнеме со бившите, првото правило е дека ќе изгледаме колку што е можно најлошо: стара […]

3 во 1: Сарказам, хумор и филозофија, во илустрациите на Антон Гудим (28 фото)

Антон Гудим е многу познат илустратор, со милиони фанови на интернет, а всушност тој не е професионален уметник туку работи како мрежен администратор во една компанија.

Современиот јапонски уметник кој умее да ги претстави со слика дури и најкомплексните чувства (21 слика)

Јапонскиот уметник, кој твори под псевдонимот avogado6, во своите дела ги прикажува чувствата коишто ги доживува секој човек, но ретко кој може да ги објасни. Во повеќето случаи, ова се сложени емоции кои тешко се пренесуваат дури и со зборови. За да разберете за што точно се работи, подобро е да ги погледнете неговите слики со свои очи.

Смешни стрипчиња 175 (23 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Смешни стрипчиња 174 (32 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Смешни стрипчиња 173 (30 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Смешни стрипчиња 172 (30 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Смешни стрипчиња 171 (30 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Смешен стрип од старо списание Плејбој

Стрипот ги зафркава мажите кои почнуваат да вежбаат и толку многу се опседнуваат со своите мускули, што ништо друго не им е важно.

Смешни стрипчиња 170 (32 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Смешни стрипчиња 169 (43 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

20 искрени цртежи кои на смешен начин го опишуваат животот на младите мајки

Не е лесно да се биде мајка, а авторката на овие цртежи, Натали Џомарт, многу добро го знае тоа, затоа што и таа самата е мајка.

Цртежи со длабоки пораки за сѐ она што не чини во современото општество (30 фото)

Делата на полскиот уметник Павел Кучински тераат на размислување, а тоа е една од главните цели на уметноста.

Колку болка може да предизвика еден развод? (стрип со силна порака)

Родителите често не се свесни што прават, па во денешно време разводот стана нормална работа. Децата на разведените родители стрипот особено ќе ги погоди.

Цртежи со силни пораки, кои те тераат работите да ги погледнеш од друг агол

Понекогаш само една слика може да ви ја открие суштината на животот во современиот свет. Доколку некоја од илустрациите ве испровоцира, повелете на коментари.

Вистинското лице на светот во кој живееме, преку длабоките и симболични илустрации на швајцарскиот уметник Стефан Шмиц

Авторот на овие уметнички дела, Швајцарскиот уметник Стефан Шмиц, ни ја претставува суштината на живеењето во современиот свет.

Израелски уметник на креативен начин го претставува секојдневниот живот со неговата жена

Покрај забавните моменти, има и по некој интимен.

Смешни стрипчиња 168 (43 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Типични ликови што може да се сретнат на секоја плажа. Препознавте ли некого?

Летото е на прагот, па да се подготвиме психички, преку овие 9 интересни карикатури, за она што не очекува на плажите ова лето.

Илустрации кои ги покажуваат ироничните сличности помеѓу студентите и пензионерите

На прв поглед се чини дека студентите и пензионерите немаат ништо заедничко. Но кога подобро ќе погледнете ќе забележите дека тие всушност водат скоро ист начин на живот. Илустраторот Иан Хигинботам од Лос Анџелес направил цртежи на кои се гледаат сличностите помеѓу младите и постарите луѓе и верувајте не се работи само за бесплатно возење во ЈСП.

Твојот живот пред и по бракот преку РЕАЛНИ слики

Сите оние што се во брак ќе се сложат, а оние што не се ќе видат дека и не било толку страшно :).

Саркастични цртежи кои ги отсликуваат проблемите на модерниот свет

Поголемиот дел од нив допираат до самата суштина на проблемот и ве тераат на размислување.

Смешни стрипчиња 167 (41 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Стрелец (стрип)

Стрелецот сеуште професионално си ја врши работата. Стрела на вистинското место, во вистинскиот момент.

Како работат медиумите? (стрип)

Не е така само кај нас, така е во целиот свет.

Враќањето на белото зајаче со самоубиствени нагони

Кој следел Мотика пред 10-тина години, сигурно го памети белото зајаче кое смислуваше креативни начини да се самоубие. Да се потсетиме на некои, а и да погледнеме некои нови идеи на зајачето.

Смешни стрипчиња 165 (38 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

+