Светот се менува секој ден и нема ништо тука натприродно. Се радуваме на некои промени, додека други предизвикуваат акутен напад на носталгија.

Главната работа е дека ние извлекуваме искуство и мудрост од минатото и вешто ги користиме во сегашноста.

Секоја генерација има свој асистент во воспитувањето на децата

И ако порано несаканите „пријатели“ моравте лично да ги испратите до вратата, сега не морате дури ниту да не се сретнете со нив

Сега сите брзаме и немаме време за долги очекувања

Децата сè уште учат во училиштата, но промената влијаеше и на нив.

Методот на казнување е ист само се менува причината за казната

Технологиите исто така брзо се менуваат и само може да се претпостави што нè чека следно

Фала му на Бога што нашите миленици се исти, а не роботи. Само што сега ги прават среќни различни работи

Но, тајната за чевли никогаш не беше откриена: или работите порано беа поиздржливи, или патиштата беа помеки

Сега можете да споделите и нешто поразлично

За излегување сега е потребно малку повеќе од термос со топол чај

И можеби животот не стана полесен, но сигурно стана – позабавен!

Сподели на Facebook
пати видено