Прилично е жално што голем број на луѓе стануваат шампиони или спортски прваци, а некои од нас не добиваат ни обичен медал. Впрочем, сите ние заслужуваме црн појас и пехар, но во некој „животен спорт“.

На пример би можело да има награда за „професионално скокање на нерви“ или „внимателно испланирани задоцнети пристигнувања“. Проверете која титула би ја добиле вие.

1. Црн појас за сарказам

2. Медал за најголем неред

3. Докторат за несмасност

4. Светски шампион во категорија „безуспешно ослободување од вишокот на килограми“

5. Доктор на животни науки

6. Почесен тренер за невозможни дејства

7. Шампион за глупави прашања

8. Шампион во мачкарство

9. Професионален скокач на нерви

10. Светски шампион во промени на расположението

11. Шампион во аматерска јога

12. Светски првак во купување на непотребни работи

13. Шампион во доцнење

14. Првак во заборавање на важните работи дома

15. Златен медал за несоница

Сподели на Facebook
пати видено