Не е тајна дека сите уметници имаат свои икони, идоли или едноставно луѓе кои ги инспирираат секој ден да создаваат најдобра уметност што можат. Во повеќето случаи, тоа е луѓето со кои никогаш нема да се сретнат или да имаат контакт со нив. Сепак, тоа не е случајот со бразилскиот уметник Лукас Едуардо Нацименто, кој исто така е познат како Dragonarte на Инстаграм.

Се чини дека тој е роден под среќна ѕвезда (или едноставно кажано, тој е само талентиран уметник), бидејќи неговата уметност ја споделува неговата животна икона и сето тоа изгледа како сцена од соништата. Еден ден, Лукас го привлече вниманието на мериканскиот творец на стрипови и таткото на многу суперхерои од нашето детство – Стен Ли. Тој ги споделил уметничките дела на Лукас пет пати на своите социјални мрежи и тоа било повеќе од доволно уметникот да стане познат.

Уметникот одлучи да замисли како познати суперхерои би изгледале и би постапувале кога биле само слатки мали деца. Невозможно е да не се вљубиме во нив затоа што овие мали херои страшно нѐ потсетуваат на нашето детство!

Сподели на Facebook
пати видено