Даниел Стругариу е илустратор кој работел на проект за да покаже како паметните телефони и зависноста од нив влијае најпрвин врз него, а потоа и врз сите луѓе кои се заглавени во овој „магичен“ круг на технологијата и социјалните мрежи.

Гифчињата кои тој ги изработува се прилично едностави, а вистината зад нив е исто така прилично очигледна, но ние најчесто одбираме да ја игнорираме. Еве како влијаат паметните телефони на:

На расположението

На љубовта

На задоволството

На меморијата

На благодарноста

На зависноста

На вниманието

На среќата

На технологијата против животот

На очекувањата

Сподели на Facebook
пати видено