Кога бевме млади се восхитувавме на постапките на повозрасните, а денес се восхитуваме на постапките кои сме ги правеле во младоста.

Она што изгледаше како казна во детството сега носи многу радост, а понекогаш и спротивното. Во секој случај, треба да уживате во денешниот ден, бидејќи секоја возраст има свои добри и лоши страни, а овие стрипови се за нив.

Со возраста, нашите желби се менуваат

И со емоциите се справуваме поинаку

Со текот на годините, изборот на кандидат за животен партнер станува потежок

И со силно влијание на надворешните фактори, различни делови од телото се исфрлаат.

Со возраста, сарказамот станува посилен

Возрасниот мозок постепено ја заборава фразата „Знам сè“

На 16 сте отечени затоа што плачете за невозвратената љубов, на 26 поради лудиот викенд, а на 36 сте само отечени.

Нешто останува исто со текот на годините.

На некој начин ќе најдете големи предности

И во нешто – лошите страни

Главната работа е да се најде позитивното во сѐ

Сподели на Facebook
пати видено