Првиот светски супермаркет беше отворен во Њујорк во 1930 година – основачот и сопственик Мајкл Кулен го смести во поранешна гаража и го именуваше Кралот Кулен. Во скоро 90 години што поминаа од тоа време, продавниците за самопослужување се појавија низ целиот свет, а секоја година луѓето оставаат трилиони долари во нив.

Но, и покрај фактот дека сите сме различни, во секој супермаркет можете да најдете класични типови на клиенти: на пример, оние кои се обидуваат да стигнат до најоддалечените колбаси во потрагата по најсвежите колбаси, или оние кои не можат да избираат од два скоро идентични производи.

Сомнителен тип

Споменик

Ослободител

„Комичарот“

Акционер

Застапник за здрав начин на живот

Семејно пазарење

„Најпаметните“

Окупатори

Жртва на дезинформации

Шерлок Холмс

Маратонец

Сподели на Facebook
пати видено