Има нешто многу вознемирувачко во работата на Џон Холкрофт, но на многу добар начин. Гледањето на неговите илустрации, ќе предизвика да се чувствувате како да гледате нешто забрането. Кревкоста на системот, товарот на вашата кариера; недостатокот на романса во денешниот свет. Страстите на ликовите се нивна тортура и има само еден излез – опфаќање на апсурдноста на модерниот свет.

Работејќи од студио во близина на Шефилд, Велика Британија, Холкрофт успева да поврзе две сосема различни епохи. Цртајќи со инспирација од постерите од 1950-тите тој создава сатирични илустрации кои ги отсликуваат работите што не се во ред со нашето општество.

Сподели на Facebook
пати видено