Ние многу често знаеме да дојдеме до погрешен впечаток за некоја личност само поради нејзиниот изглед. доволни ни се 5 минути и веднаш ги етикетираме луѓето како: губитници, криминалци, алкохоличари, лоши родители, неодговорни и некомпетентни. Сепак изгледот не го опишува секогаш карактерот на личноста и за да запознаете некој на вистински начин треба да копате подлабоко, или барем да разговарате со таа личност пред да донесете заклучоци.

Ние не се брзаме да судиме според изгледот, и со овие илустрации сакаме да ве потсетиме дека луѓето внатре имаат цели галаксии, а зад нив секој има свој живот со тага и радост за кој другите дури и не се сомневаат.

Сподели на Facebook
пати видено