Марко Мелграти е илустратор кој не се штеди кога станува збор за вистината. Тој постојано патува низ светот и себе се нарекува „номадски дигитален илустратор“.

Тој добива инспирација од убавите и грдите нешта на современиот свет и секогаш наоѓа совршен начин да ги прикаже работите. Тој една година живеел во Бали, а моментално се наоѓа во Колумбија, во Меделин.

Сподели на Facebook
пати видено