Сѐ уште не верувате во еволуција? По овие илустрации ќе се предомислите, но некако вие што мислите, на научен начин, туку преку одличниот сарказам и смисла за хумор на илустраторката од Русија, Виолета која сега живее во Калифорнија и е позната под псевдонимот „Rusty Yunusoff“.

Таа се занимава со комични стрипови уште од 16-годишна возраст, но серијата илустрации „Viva la Evolución!“ ѝ е најмила.

 

Сподели на Facebook
пати видено