Иако сè овде ви изгледа сосема познато, сепак многу е тешко да препознаете барем еден единствен предмет на сликата. Одговорот е во продолжение.

Оваа слика покажува што гледаат луѓето, за време на мозочен удар. Ваквите слики се особено јасни, кога ударот се случува во окципиталниот лобус на церебралниот кортекс на мозокот, каде што се јавува визуелна перцепција.

Сподели на Facebook
пати видено