Загатките отсекогаш биле и ќе бидат најдобриот начин да го доведете вашиот ум во најдобра форма и да си ги разбистрите мислите. Овие 5 логички загатки ќе ви помогнат да го постигнете токму тоа.

5. Како можете да го зголемите 66 за 1,5 без математички операции?

4. Што фрламе кога ни треба, а го собираме кога не ни го треба?

3. Има реки, но нема вода, има градови, но нема згради, има шума, но нема дрвја. Каде е тоа?

2. Кој дел од триаголникот лупата не може да го направи поголем?

1. Што не е во ред со оваа слика?

Решенијата се на втората страна

Сподели на Facebook
пати видено