Емоциналната интелигенција всушност претставува способност да ги контролираме и употребуваме нашите емоции во конструктивни и продуктивни цели. Таа ни помага да биде покомуникативни и да знаете како подобро да се интегрираме во опшеството, но и ефективно да ги препознаеме луѓето кои се обидуваат да ни наштетат.

Дали некогаш ви се случило да погледнете некоја личност и веднаш да знаете за каква личност станува збор само по нивните движења, гестикулации и изрази на лицето? Ова е знак за висока емоционална интелигенција, решете го овој тест и дознајте нешто повеќе за вашата!

Сподели на Facebook
пати видено