Потребна ви е само едноставна логика за да ја решите, па, теоретски, повеќето од нас треба да бидат способни да ја решат оваа загатка.

Следете ги инструкциите и тестирајте се самите себе. Дали сте спремни? Почнуваме!

Има 3 кутии, а во една од нив има автомобил. Можете да го задржите автомобилот, ако ја изберете вистинската кутија.

На секоја кутија има изјава, од кои само една е точна.

Кутија 1: Автомобилот е во оваа кутија

Кутија 2: Автомобилот не е во оваа кутија

Кутија 3: Автомобилот не е во кутија број 1

Ве молиме обидете сами да ја решите загатката, бидејќи нема ништо позадоволувачко од надминување на пречките во животот. Доколку сепак заглавивте или пак сакате да ги го проверите решението, тогаш ќе го најдете на втората страна.

Сподели на Facebook
пати видено