Каква е вашата перцепција за бои? Не е тајна дека сите ние ги гледаме боите поинаку. Овој тест, сепак, е структуриран да го тестира вашиот потенцијал на интелигенција врз основа на вашата способност да ги идентификувате засенчувањата и визуелните разлики во боите, и не се однесува на самата боја конкретно туку на начинот на кој вие ја гледате. Подготвени?

Сподели на Facebook
пати видено