„Длабоките дискусии“ неодамна станаа популарни. Во суштина, ова е нешто како еден-на-еден филозофски разговор меѓу пријателите. Но, во денешно време, длабоките дискусии станаа сосема нов начин на комуникација што им помага на луѓето подобро да се запознаат.

Ние пронајдовме 9 интересни прашања што може да направат вашиот соговорник да се вклучи во дискусија за работи за кои веројатно никогаш не помислил дека ќе разговара. Овие прашања бараат детални одговори, па одговори „да“ и „не“ нема да функционираат. И сепак, нема точни одговори. Но, како што сите знаеме, понекогаш доброто прашање е веќе одговор.

  • Дали ќе отвориш плик во кој го има датумот на твојата смрт?

Со одговорот на ова прашање, може да го сфатите нивото на фатализам на едно лице и нивниот однос кон животот воопшто.

  • Дали би бил пријател со самиот себе?

Овде можете да дознаете за самодовербата на лицето, за нивните предности и слабости и за тоа колку се интересни.

  • Ако можеш да ја видиш мерната скала над главите на луѓето, што би сакал оваа скала да мери? Нивниот статус во општеството, нивното ниво на среќа, нивното богатство итн.?

Со одговорот на ова прашање, ќе можете да ги разберете вредностите и приоритетите на една личност.

  • Што правиш поинаку од другите луѓе?

Овде можете да ја разберете самопочитта на лицето, нивното чувство за хумор, нивото на лудост во нив и колку е уникатна нивната личност.

  • Ако партнерот/партнерката не дознае дека си го/ја изневерил/ла, дали ќе признаеш?

Одговорот укажува на моралните стандарди на човекот и нивниот однос кон другите луѓе.

  • Дали некогаш сте почувствувале дека сегашниот ден се повторува 100 пати?

Со одговорот на ова прашање, може да разберете како личноста го живее својот живот и дали нивниот живот е значаен за нив или не.

  • Ако жените и мажите живеат на 2 различни планети, што ќе се случи со овие планети?

Овде можете да разберете дали оваа личност е склона кон стереотипно размислување или колку е логична.

  • Ако сториш кривично дело за да го нахраниш твоето гладно дете, дали си лоша личност или дали го кривичното дело е неопходно?

Повторно, ова ќе покаже морални стандарди на лицето и нивниот однос кон нивното семејство.

  • Ако среќата е пари, каква би била вашата работа?

Овде можете да ги разберете надежите и соништата на една личност, и она што тие го чувствуваат како да им недостасува во нивниот живот.

Има толку многу други прашања и дилеми. Можете дури и да ги користите како забава за време на дружба со пријателите или како начин да се запознаете подобро со лицето.

Сподели на Facebook
пати видено