Компанијата NVIDIA создаде алгоритам кој создава фотографии на луѓе со помош на неутрални мрежи. Врз основа на овој систем, бил лансиран проектот ThisPersonDoesNotExist (Оваа личност не постои). Со неговото ажурирање секој пат се добива нова фотографија. Навистина е тешко да се претпостави дека лицата на оваа страна не постојат.

Дали сакате да си ја пробате среќата со ваков необичен тест? Внимателно погледнете ги овие 15 фотографии и пронајдете кои од нив се земени од страницата ThisPersonDoesNotExist. Кој од овие луѓе не постои?

Сподели на Facebook
пати видено