Нашите минати искуства, скриени желби и влијанија се одговорни за функционирањето на оптичките илузии. Нашиот мозок е секогаш во потрага по модели и шеми, па не им верувајте на вашите очи.

Понекогаш го гледаме она што го сакаме да го видиме наместо реалноста. Ние пронајдовме неколку оптички илузии кои можат да ги збунат вашиот мозок.

Сподели на Facebook
пати видено