Загатките се одличен начин да го одржите вашиот мозок во топ форма. Тие ја тренираат нашата внимателност и ја тестираат нашата логика.

Ако мислите дека вашиот мозок е малку поспан, време е да ги решите овие загатки и да го вклучите да работи со полна пареа.

1. Што не е во ред со оваа слика?

2. Харфа има 5, Домбра има 6 и гитарата исто така има 6. За што станува збор?

3. Ти припаѓа на тебе но другите повеќе го користат, што е тоа?

4. Што не можеме да кренеме од подот?

5. Кое тркало не се ротира кога ќе свртите десно?

6. Што секогаш се зголемува, а никогаш не се намалува?

Решенијата се на втората страна.

Сподели на Facebook
пати видено