Смешно е, но нашите мозоци се најмрзеливото нешто во светот, нешто како еден вид мрзливец во нашето тело. Кога го тераме нашиот мозок да работи, тој не е многу ентузијастичен и се обидува да се спротивстави на секој можен начин.

Природно е за нашиот мозок да се обиде да ја зачува својата енергија, но мрзеливоста доведува до деградација. Со секојдневно решавање на загатки го тераме нашиот мозок да „вежба“ и ја изоструваме нашата логика, критичко размислување и имагинација.

1. Што не е во ред со оваа слика?

2. Можете ли да ја најдете детелината со четири листови?

3. Колку животни можете да видите?

4. Кој тигар нема свој пар?

5.

Решенијата се на втората страна.

Сподели на Facebook
пати видено