Илузиите се секогаш забавни, затоа што сме свесни дека кријат нешто од нас, нѐ лажат, но сепак нашиот мозок не може или му е тешко да ги дешифрира. Дејвид Норвик е професор по инженерско образование и лидерство на Универзитетот на Тексас во Ел Пасо.

Тој освен што креира и споделува разни иновации познат е по своите илузии со боја, која ги фасцинираат не само студентите. Погледнете ги неговите илузии и на крајот ве чека доказ дека работите не се навистина такви како што изгледаат.

А еве го и доказот!

Сите илузии можете да ги видите тука.

Сподели на Facebook
пати видено