Оптичките илузии се замислени со таа цел, да ве збунуваат. Додека да трепнете, почнувате да се чудите што е тоа што го гледате. Вообичаено има едноставно објаснување за тоа што се случува кога гледате оптичка илузија, но за објаснувањето вообичаено дознаваме подоцна. Еве неколку анимирани илузии кои можат да ве збунат.

1. Како е можно ова?

 il01

2. Растат и се намалуваат.

il02

3. Сигурно многу вежба.

il03

4. Е ај сега…

il04

5. Е ова се вика незабележливо преминување.

il05

6. А што се случува овде – паѓаат во исто време или не?

il06

7. Како е можно ова?

il07

8. Ах, стариот познат трик.

il08

9. Е ај сега кажете, како е можно некој да тврди дека сите овие се со иста боја?

il10

10. За ова беше потребно малку време и напор.

il11

11. Многу умно.

il12

12. Изгледа ова е единствениот начин на кој филмските ѕвезди ќе изгледаат лошо.

il13

13. Се движи! (Гледајте 30 секунди во центарот на горната анимација, и потоа погледнете во сликата подолу)

il14

14. Каква демонска маска е ова?

il15

15. Мора да си купите ваква маса.

il16

16. Забави бре! Луд ли си ти? Е што…

il17

17. Признајте дека сте збунети!

il18

18. И како се објаснува ова?

il19

19. Ова столче ќе оди идеално со масата која ја спомнавме погоре!

il20

20. Е што е многу, многу е.

il21

Сподели на Facebook
пати видено