Прашањето гласи вака:
Убиец кој е осуден на смрт, за да се спаси имал можност да избере меѓу три соби.

Во првата соба е запален оган и ако ја отвори вратата веднаш ќе го изгори.
Во втората соба се наоѓа снајперист подготвен да стрела веднаш штом ќе се отвори вратата.
Во третата соба има лавови кои не јаделе три години.

Која соба мислите дека е безопасна за него и зошто?

Сподели на Facebook
пати видено