Интересна математичка загатка која сами успеале да ја решат само 5% од тестираните

Статистиката е интересна работа...

Можете ли да ја решите оваа проста задача? Решението не е 6!

Кој број треба да стои во празното...

Задача за луѓето кои размислуваат „надвор од кутијата“: Помогни и на мајката пајка да стигне до своето пајче

Отстранете ги сите ограничувања и пречки кои ве тераат да барате обично решение на задачава и ќе ја решите со...

Што гледате на сликата?

Доколку не видовте двајца луѓе како танцуваат, време е да размислите за вашиот сексуален живот...

Едноставен тест за вашиот вид: Ги гледате ли предметите во секој од обоените кругови

Многу луѓе се мачат да ги видат и не успеваат. Одговорите пишувајте ги во...

Едноставен тест на интелигенција кој не можат да го решат 90% од интернет корисниците

Споделете со пријателите ако сфативте...

Необична ситуација на патот: Кој кому треба да му даде предност?

Обично кога ќе ви светне зелено на семафорот обично шибате напред без мислење, но погледнете ја следнава ситуација. Мислам дека и во Скопје некаде имаше ваква слична...

Логичка задача за натпросечно интелигентни луѓе

Иако на прв поглед изгледа лесно, ќе треба да се помачите да ја решите задачава. Доколку успеете да најдете логика и да стигнете до решението, објаснете во...

Многу брз тест на интелигенција: Решете ја загатката за 10 секунди!

Ако успеете да ја решите оваа загатка за помалку од 10 секунди, вашето место е во некоја банка или друга финансиска...

Кој автомобил е виновен во дадената сообраќајна ситуација и зошто?

Ајде експерти, повелете на...

Оваа многу едноставна загатка ја згрешиле 50% од студентите на Харвард

Загатката е следна: Бејзбол палката и топката заедно чинат 1 долар и 10 центи. Палката е за 1 долар поскапа од топката. Колку чини...

Оддалечете се колку сакате и гледајте како сакате, но не можете да ги видите овие 12 точки истовремено

Доколку некој успее, нека каже како, јас 100 пати пробувам и никако да...

Дали сте доволно паметни да ги поминете тестот „Погоди ја точката во средина“?

Тестот е хит на интернет последниве неколку дена, едноставен е, но обидете се да го поминете. Прашањето е едно и единствено: Каква боја е точката што е точно на средина?...

Професор по математика факултет им поставил на студентите 1 трик прашање како услов да може да го полагаат испитот

Многу мудар начин на ги натера сите во иднина да му доаѓаат на...

Тест: Пронајдете го натрапникот на секоја од сликите

Тестирајте ја вашата моќ на запазување детали. Доколку секоја поинаква форма ја пронајдовте за помалку од 10 секунди, вие имате исклучително добра способност за забележување...

Јапонски професор на факултет создава чудесни 3Д оптички илузии

Јапонски професор на факултет создава чудесни 3Д оптички илузии

Нашите мозоци не го разбираат ова, сѐ додека не ја видат илузијата од сите...

Што не е во ред со сликата? (загатка на денот)

На прв поглед изгледа како обична фотографија од девојка која прави заводничка поза на креветот. Но, ако внимателно ја анализирате сликата, ќе забележите нешто...

Можете ли да го најдете iPhone-от на тепихот на сликата за 10 секунди?

Ако успеете имате неверојатна моќ на запазување детали и треба да размислите за кариера на...

Можете ли да ги видите скриените слики? Нова оптичка илузија која ќе открие дали сте отворен или затворен тип на личност

Во секоја од следните 5 слики има по една скриена слика. Обидете се да ги видите и да ги препознаете. Доколку тоа ви оди лесно и брзо вие сте затворен...

Најдобрата оптичка илузија за 2016

Најдобрата оптичка илузија за 2016

Ниту еден од елементите не се движи, она што е анимирано е само неговата внатрешност. Фокусирајте се само на 1 и ќе видите дека стои во...

Загатка на денот: Поместете само 3 чепкалки за заби за од 4 да добиете 3 квадрати

Ајде мозоци, да видиме кој прв ќе ја реши. Решението ќе го објавиме доколку никој не успее да ја реши...

Илузијата која победи на натпреварот за најдобра илузија 2016

Овие правоаголни форми на огледало изгледаат како да се цилиндри. Автор на илузијата е професор д-р Кокичи Шугихара од универзитетот Меиџи, Јапонија. Доколку ве интересира во што е финтата, кликнете...

Можете ли да ги пронајдете 15-те панди на сликата?

Сликата е оптичка илузија насловена како „Долината на пандите“, а дело е на уметникот Стив...

Тест по криминалистика: Откријте дали се работи за самоубиство или за убиство?

Внимателно гледајте ја сликата и носете логични заклучоци од доказите што ќе ги...

Определете каква личност сте врз основа на вашиот ракопис и потпис

Исто како и отпечатоците на прсти или ДНК, и ракописот на секој човек е единствен и неповторлив. Како што нема два исти отпечатоци на прсти ниту две исти шари на...

Можеш ли да го решиш ова? Огромен процент од корисниците на Фејсбук не успеале да го решат!

Доволно е само малку да го активирате мозокот и логички да размислите за да ја решите. Решенијата пишувајте ги во...

Начинот на кој го држите воланот открива каква личност сте!

Кој од следниве начини на држење на воланот е најблиску до...

Рачни или ножни прсти? Женава го збуни интернетот откако објави слики од нејзините чудни прсти

Жена од Тајван го излуде интернетот откако објави слики на нејзините чудни прсти. Нејзините слики кои прв пат се појавија на блогот Dcard оставиле милиони корисници во збунета состојба, не...

Оваа морално-етичка загатка била дадена како приемен тест во една компанија. Кого ќе го превезеш ти?

Од 200 кандидати, одговорот на 1 дечко се издвојувал по својата генијалност и тој бил примен на работа. Во продолжение загатката, а на втората страна е и одговорот на...

Загатка на денот: Како изгледа овој предмет гледан од страна?

На сликата се дадени контурите на предметот од предната и од горната страна. Ваша задача е да размислите добро, како изгледа предметот ако се гледа од левата или од деснаата...

+