Автор на стриповите е 32-годишната илустраторка позната под псевдонимот Стушона Ива, која живее и работи во Челјабинск, Русија. Таа сака да патува за време на своето слободно време и објавува смешни стрипови на Инстаграм и Фејсбук, каде што ги посочува тешкотиите со кои се соочуваат современите жени.

На пример сѐ уште постојат фризери кои не го разбираат поимот „само врвовите ве молам!“ и многу други ситуации со кои се среќаваат жените.

Големината на шолјата за кафе која ви е потребна во понеделник наутро:

Девојките се склони кон напади на „неодоливост“ не само за домашни миленичиња…

Кој ги измилил овие модни трендови?

Кога ќе го купите првиот автомобил

Што и да правите не паѓајте право на лицето

Утрата можат да бидат тешки

Женско пријателство

Понекогаш и добрите девојки сакаат да бидат бунтовни

Секогаш можете да се потпрете на вашата мачка да ве расположи

Не ја разбудил принцот… туку кафето

Прекрасен начин да се избегнат проблемите

Вистината за онлајн купувањето

Како да го привлечете вниманието на вашиот сакан

Токму вака сакаме да спиеме по напоредн работен ден

Само бидете оптимистични!

Кафето ги уништува и ги „поправа“ работите

Светски заговор на фризерите! Зарем има друго објаснување?

Ова е посветено за сите мажи кои сакаат да седат вака во јавен транспорт:

Сподели на Facebook
пати видено