Мичал Џикан е полски илустратор со препознатлив уметнички стил. Можете да помислите дека неговите цртежи се наменети за цртан филм. Меѓутоа, ако обрнете внимание на деталите, ќе сфатите дека карикатурите на Џикан не се за деца. Тие се полни со црн хумор и сурова вистина за современиот свет.

Сподели на Facebook
пати видено