Смешни стрипчиња 146 (43 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Современата реалност преку саркастичните илустрации на Антон Гудим

Московскиот уметник Антон Гудим наоѓа хумор во малите теми и преку своите карикатури и стрипчиња на шегобиен начин укажува на проблемите на современото општество.

20 сатирични илустрации ја прикажуваат нашата зависност од технологијата

Уметноста често е огледало на социјалните прашања и проблеми на своето време. Со развојот на сеприсутниот интернет, паметните телефони и други интернет уреди, да се биде онлајн цело време не само што е возможно, туку е и де факто состојба за многу луѓе во светот. И порано сме објавувале слични сатирчни илустрации, но овие се […]

Ако светските лидери беа Трансформери

Уживајте во серијата илустрации наречена „Трансформери“, дела на азербејџанскиот уметник Ѓундуз Агаев, познат по неговиот хумор и сатира.

Смешни стрипчиња и карикатури ТОП 10 за 2015

Најдоброто од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Смешни стрипчиња 145 (40 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Смешни стрипчиња 144 (39 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Смешни стрипчиња 143 (38 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Смешни стрипчиња 142 (35 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Смешни стрипчиња 141 (45 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

„Здраво за готово“ – македонски стрипчиња со оригинален хумор

Серијалот стрипчиња „Здраво за готово“ е инспириран од секојдневието во кое живееме, од ситуациите кои ни најмалку не би ги сфатиле како смешни, а тоа е она кое ги прави оригинални. Автор на стрипчињата е Димитар (The Talich), а можете да го контактирате преку неговата Фејсбук страна.

ЈАКО: 40 современи политички карикатури

Иако современата политичка ситуација е повеќе за плачење отколку за смеење, сепак целта на карикатурите не е само да ве насмеат, туку на еден духовит начин да ја кажат вистината за актуелните случувања во светот.

Жалната вистина за современиот свет сликовито прикажана од Стив Катс

Стив Катс е илустратор и аниматор од Лондон, кој има работено за најголемите светски брендови како Google, Coca-cola, Toyota, Reebok, Virgin, Sony, Bacardi, итн. Бонус: Анимираниот филм „Човек“ од Стив Катс

Смешни илустрации кои докажуваат дека светот се менува кон полошо

Зошто велиме дека старите добри денови останаа зад нас? Се разбира, вашиот телевизор е полесен од тој од пред десет години, но затоа вие во меѓувреме сте качиле десеттина килограми; кога ќе ви паднел вашиот стар Нокиа мобилен, го оштетувал паркетот, но затоа вашиот нов ајфон чини колку свеж орган на црниот пазар за човечки органи, а се распрснува на најмали парченца само ако лошо го погледнете, што се вели. Порано кога ќе добиевме лоша оценка, се тресевме од страв повеќе од реакцијата на нашите родители, отколку од срамот поради слабата оценка – сега просветните лица се тресат од страв поради реакцијата на родителите кога нивните деца ќе добијат слаба. Човек не може, а да не се запраша – WTF?!

18 отрезнувачки илустрации за тоа како паметните телефони завладеаја со нашите животи

Оставете ги телефоните и насладувајте им се на радостите на животот во реалноста!

Смешни стрипчиња 140 (36 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Јаки кинески карикатури кои го исмеваат остатокот од светот

Карикатурите се дело на кинеската новинска агенција „CHINADAILY“.

Стрип: Кукла на надувување

Одличен краток стрип кој ќе ве развесели. Погледнете ја приказната на човекот кој си купи реалистична кукла на надувување.

Смешни стрипчиња 139 (44 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Смешни стрипчиња 138 (45 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Смешни стрипчиња 137 (41 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Смешни стрипчиња 136 (37 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Смешни стрипчиња 135 (37 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Смешни стрипчиња 134 (42 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Смешни стрипчиња 133 (42 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Смешни стрипчиња 132 (36 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Смешни стрипчиња 131 (45 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Смешни стрипчиња 130 (34 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Смешни стрипчиња 129 (35 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

Смешни стрипчиња 128 (42 фото)

Ново продолжение од вашите омилени смешни карикатури и стрипчиња.

+