На прв поглед се чини дека студентите и пензионерите немаат ништо заедничко. Но кога подобро ќе погледнете ќе забележите дека тие всушност водат скоро ист начин на живот. Илустраторот Иан Хигинботам од Лос Анџелес направил цртежи на кои се гледаат сличностите помеѓу младите и постарите луѓе и верувајте не се работи само за бесплатно возење во ЈСП.

Посакуваат да се во раните 20ти.

Одат на спиење во чудно време.

Константно одат на протести.

Лековите се многу важни за нив.

Добиваат попусти каде и да одат.

Секоја година личностите кои што се постари од нив исчезнуваат од нивниот живот.

Никој не знае што прават тие по цел ден.

Сподели на Facebook
пати видено