Јапонскиот уметник, кој твори под псевдонимот avogado6, во своите дела ги прикажува чувствата коишто ги доживува секој човек, но ретко кој може да ги објасни. Во повеќето случаи, ова се сложени емоции кои тешко се пренесуваат дури и со зборови. За да разберете за што точно се работи, подобро е да ги погледнете неговите слики со свои очи.

Кога ќе се обидете да зачувате нешто, чие место е во минатото

Едноставно крилјата ни откажаа

Тишина

Уморен сум. Прегорев.

Никако да се приберам

Времето не знае за милост

Јас сум во ред. Сосема!

Неподнослива кршливост

Кога батериите ќе ти откажат

Стапица

Срцето под клуч

Време

Премногу зборови

Апатија

Јас и мојата траума

Кога ставовите се поклопуваат

Кога ќе почувствуваш дека работата ти го исцедува животот

И само на интернет се чувствувате среќни и успешни

Јазот во образованието

Филтрирањето во акција

Сподели на Facebook
пати видено