ТЕСТ: Што ти кажува твојата потсвест? (според науката)

Каква голема промена треба да направиш во твојот...

13 прашања кои ќе го разбудат вашиот мозок и ќе му направат вистински фитнес

Многу е важно редовно да го тренирате вашиот мозок. Затоа обидете се да ги решите наредните 13 прашања кои со сигурност ќе  бидат одлична "фитнес" вежба за вашиот...

Најточниот тест на карактерот од 25 прашања

Откријте ја вашата вистинска внатрешна личност и карактерни особини преку овие 25...

ЗАГАТКА: Помогнете ѝ на домаќинката да го испече велигденскиот колач

Домаќинката требало да испече велигденски колач строго по рецепт. Колачот требало да се пече точно 15 минути, но домаќинката немала обичен часовник. Таа имала само 2 песочни часовници и тоа...

ТЕСТ: Која емоција ве води при носењето на вашите животни одлуки?

Дознајте која е најдоминантната емоција која ве води низ животот и влијае на вашите животни...

Колку скриени животни гледате на сликата?

Само ако во вас се крие потенцијален детектив, ќе успеете да ги најдат сите 4. Ако ги најдете, напишете во коментар само кои се животните, а не и каде се...

Која ти е доминантна страна од мозокот?

Десната, креативната или левата, логичката? Како работи вашиот...

ТЕСТ: Колку години ќе живеете? (според науката)

Врз основа на најновите научни истражувања за тоа како нашиот начин на живот и ставови влијаат врз животниот век, може да се пресмета колку долго ќе живееме! Колку е вашиот...

Само највнимателните луѓе забележуваат што не е во ред со овие 10 слики

Ова не е некоја загатка што ќе ги тестира вашите математички способности, туку вашата моќ на запазување детали. Во секоја од следниве слики има по една нелогичност. Можете ли да...

Децата ќе ја решат оваа загатка за 5 минути, а на возрасните ќе им треба цела вечност

Ако тргнете да размислувате на обичен начин на собирање и комбинирање линии, нема далеку да стигнете. Обидете се да размислувате надвор од рамките на математичката...

Психо тест: Каков тип на мозок имате?

Визуелен и интересен тест, што се решава многу брзо, а открива многу за начинот на кој функционира вашиот...

Загатка: Можете ли да ги најдете прикриените предмети на сликите?

Одлична вежба за „будење“ на мозокот и концентрација. На секоја слика се крие еден предмет. Можете ли да го...

Само генијалци можат да ги најдат сите разлики во овие 9 фотографии!

Колку внимание придавате на ситни детали? Генијалците поседуваат одредена острина на умот, снаодливост и итрина, а особено обрнуваат внимание при ситните, навидум безначајни детали. Дали ќе можете да ги најдете...

Дали се прекршени сообраќајните правила во дадената ситуација?

Што мислите вие? Едно е сигурно: Возачот кој свртува дефинитивно е во опасност и треба многу да внимава! Инаку, ова е реална ситуација, како што можете да видите и од...

Ја пронајдовме најтешката сложувалка во светот (3 фото)

Ова е само за луѓе со многу слободно време и со нерви како...

Фитнес за мозок: Колку тежат сите животни заедно?

Паметен човек ќе го сфати ова за неколку минути, додека други ќе треба баеги да размислат за да го решат...

Мозгалка на денот: Колку шолји тежи едно шише?

Имате дадено 3 ситуации во кои работите на левата и на десната страна тежат исто. Ваша задача е да одговорите колку шолји треба да се стават на местото на прашалникот...

Каква боја се овие јагоди? Интернетот повторно полуде, бидејќи луѓето не се сигурни какви се јагодите на сликата

Уште откога се појави сликата со „фустанот кој го подели светот“, беа објавени повеќе оптички илузии кои докажуваат дека нештата не секогаш се такви какви што ни се чинат на...

5 стари загатки кои ќе ве намачат додека да ги решите: Пронајдете ги скриените животни и луѓе на сликите

Старите книги знаат да не изненадат со по некоја ваква генијално смислена загатка. Можете ли да ги решите сите...

7 логички загатки кои секој би требало да може да ги реши

Ви претставуваме неколку загатки малку да си го истренирате мозокот и да си ја проверите креативноста и способноста да се справите со стресот. Можеби нема да одговорите ниту едно, но...

Загатка: Кој од луѓето ќе загине?

Ајде логичари, вклучете ги мозоците и одговорете кој ќе загине а кој ќе преживее во...

Само генијалците и шизофреничарите можат да одговорат точно на овие прашања

Начинот на кој една личност ќе одговори на наједноставни прашања може да открие многу за неа и за тоа што ѝ се врти во главата. Психолози од целиот свет употребуваат...

Ова е сложувалката наречена X-Box, една од најсложените и најимпресивни сложувалки во светот

Прва работа што треба да сфатите е која буква со која е заменета за да го разберете текстот на целата...

Мозгалка на денот: 4 поврзани садови се полнат со вода

Прашањата на кои треба да одговорите се следниве: 1. Кој од садовите прв ќе се наполни до горе? 2. Кој од садовите прв ќе се наполни до половина? 3. Кој од садовите последен...

Загатка: Кој од петте снешковци не му припаѓа на друштвото?

Загатката воопшто не е лесна, како што изгледа на прв поглед, а има едно и единствено...

На прв поглед јасна, но погледнете поубаво и проценете кој има предност на сообраќајната ситуација

Проблемот е во тоа што едното од возилата има зелена стрелка, а другото...

Хороскопски знаци меѓу кои љубовта е неизбежна: Колку си одговарате со вашиот партнер?

Можеби на повеќе места веќе сте го сретнале податокот дека има знаци во зодијакот меѓу кои задолжително пламнува љубов, а тоа се Лавот и Овенот. Да, тоа можеби е вистина,...

Едноставна загатка со монети која измачи голем број интернет корисници

Верувам лесно и брзо ќе ја решите, но многумина се изнамачија со поместување на 4 парички од првата фигура да ја добијат...

Загатка за мажи: Колку тикви гледате на сликата?

Ако видите повеќе од 2, не е лошо да размислите за хормонска терапија...

Кинеска загатка која многу лесно ја решаваат децата а возрасните се мачат

Едно од животните на сликата не припаѓа таму. Примерите 1 и 2 се решени, вие треба да го решите 3. Кое животно не припаѓа и...

+