Прашањата на кои треба да одговорите се следниве:
1. Кој од садовите прв ќе се наполни до горе?
2. Кој од садовите прв ќе се наполни до половина?
3. Кој од садовите последен ќе се наполни?

Внимавајте, загатката е потешка отколку што изгледа!

zag

Сподели на Facebook
пати видено