Гоце Делчев, Крали Марко и Итар Пејо во современа Македонија (виц)

Гоце Делчев, Крали Марко и Итар Пејо некако се нашле денес во модерна Македонија. Се договориле секој да ја разгледа самостојно и потоа да се сретнат и да споделат мислења...

И на жените не им е лесно (виц)

Тешка е женската судбина: - купи чевли... нема фустан......

Мажот што кришум си купил шише шампањ (виц)

Мажот си купил шише шампањ, решил да си го испие сам и го скрил во казанчето на тоалетот. Си легнале вечерта, почекал тој 20-тина минути и пооолека, пооолека се обидел...

Современи ТЕШКИ клетви

Лајк да не видиш! Вонземјани од одмор во Охрид да те земат! Да отидеш во некој хотел кај шо WiFi-то не дофаќа до вецето! Да даде Господ Латас кравата да ти...

Овчар во јавна куќа (виц)

Си бил еден млад овчар, кој немал ништо друго освен овци и не знаел за ништо друго на овој свет, освен за овци. Тој си живеел со овците, си зборувал...

Адвокатот и крадецот (виц)

Млад дечко е обвинет за кражба. Неговиот адвокат го прашува: - Имаш ли пари да ми платиш за да те одбранам?...

Човекот што не сакал да чека ред на бербер (виц)

Маж влегува во берберница и го прашува берберот колку ќе треба да чека за да го потстриже. Берберот му одговара „Околу 2 часа“, мажот излегува и се враќа дури по...

Успешен маж (виц)

Си зборуваат двајца пријатели: - Според Кинеската мудрост, за да успее во животот, еден маж треба да одгледа дрво, да создаде син и да се изгради дом....

За женската логика… (виц)

Прашуваат еден маж: Колкава е веројатноста да излезете на улица и да видите диносаурус? - Еден на трилион....

Петочно сознание (виц)

Петок е! Веќе 6 часа сум во канцеларија и се радувам на достигнувањата на интернетот - префрлувам пари од една сметка на друга, префрлувам датотеки од една папка во друга...

Првата женa астронаут (виц)

Првата женa астронаут се јавува од Вселената: - Хјустон, имaме проблем!...

Зошто работниците доцнеле на работа? (виц)

Директорот на една Македонска компанија повикува тројца вработени кои задоцниле за работа. Ги прашува за причините. Првиот:...

Македонскиот возач и пешакот на пешачки премин (виц)

Полицаец испрашува македонски возач на местото на сообраќајната несреќа: - Сега сакам да ми објасните како го удривте пешакот на пешачкиот премин?...

Да ти се случи тоа што ти мисли жена ти, а не тоа што ти мисли мајка и (виц)

Во 3 часот по полноќ жената и се јавува на мајка си: - Мамо, ќе пукнам! Веќе е три, а мојот уште не е прибран! Сигурно има љубовница!...

Полицајците и сифилисот (виц)

Двајца полицајци стојат пред таблата на Клиниката за кожно-венерични болести. На неа се објавена најризичните групи за заболување од сифилис: На прво место - камионџии....

Како за еден ден да заработиме еден милион денари? (виц)

- Почитувани посетители, Започнуваме со семинарот „Како за еден ден да заработиме еден милион денари.“...

Сопругот пијаница и идеалната домаќинка (виц)

Бракоразводна парница во суд. Сопругата:...

Археолозите откопале македонски крал (виц)

Македонските археолози откопуваат новооткриена гробница на еден македонски крал и се испоставува дека кралот внатре е балсамиран со посебна техника и сеуште е жив....

Трите стадиуми на половото созревање на мажот (виц)

1) Не ни помислив, а Тој веќе станал 🙂 2) Си помислив – Тој стана! 3) Мислев дека ќе...

Мажот што не можел да се воздржи (виц)

Маж оди кај сексолог: - Докторе, прерaно свршувам... Семејниот живот не ми оди добро, женa ми е незадоволнa... - Купи си сигнален пиштол....

Неколку кратки вицови за добро викенд расположение

Кога ќе ми дојде? Имам 17 години и уште не ми дошло. На сестра ми и дојде на 14. Покасно ли се случува кај...

Разговор со бившата на Фејсбук (виц)

Бившата девојка ми пишува на Фејсбук: -Се откажа ли од пушењето?...

Почеток на едно ново Фејсбук пријателство (виц)

Разговор на Фејсбук: - Здраво - Здраво, се познаваме ли?...

Дали програмерите гледаат порно? (виц)

Разговараат двајца програмери: - Ти гледаш ли п*но?...

Денешните деца (виц)

Момчињата од 7 „а“ класа им пишуваат писмо на девојчињата од 7 „б“ клас: - Ајде по часовите во паркот да се бакнуваме!...

Зошто сите девојки се мили, нежни и добри? (виц)

-Боже! - Извикал еден маж кон небото. - Зошто сите девојки се мили, нежни и добри, а кога ни станат жени стануваат кучки?...

Упорен шизик (виц)

- Знаеш што ми велат девојките, кога им предлагам да имаме секс? - Не. -...

Итар Пејо со оревите во џебот (виц)

Си седи Итар Пејо под сенката на сред село и јаде ореви. Поминува селската убавица и му вика: - Еј Пејо, што правиш бе?...

Стари ергени (виц)

Разговараат двајца стари ергени и стигнуваат до темата готвење. - Ти како се справуваш со готвењето?...

Како да распознаете со каков тип на жена сте си фатиле работа? (виц)

Постојат три типа жени. Се препознаваат кога мажот ќе каже „Топло ми е“. Првиот тип се оние кои веднаш му носат ладно пиво за да се...

+