Наградна игра

Безбедноста е на прво место, со ваков македонски „систем“ против кражби

2019-08-03

Автор: Јане Савески

Од овој ученик ќе биде врвен македонски политичар, многумина од сегашните вака завршиле училиште!

2019-07-31

Автор: Ѓорѓи Ангеловски

Кога ѝ се пушташ преку интернет на девојка со добра смисла за хумор

2019-07-30

Автор: Анонимен

Само во Македонија: Чекаш половина час за прибор, пастрмајлијата веќе ти се излдила, а приборот ти го носат во конзерва

2019-07-30

Автор: Даниел Манасиев

Македонски правопис 90-то ниво: Издава стан за „студенЌи“

2019-07-30

Автор: Боби Маролов

Кога имаш дечко во Германија

2019-07-30

Автор: Анонимен

Турнирот во мал фудбал во село Ињево треба да се претвори во турнир во македонски правопис

2019-07-30

Автор: Боби Маролов

ЈСП Комунаец – Прилеп и сѐ е можно

2019-07-30

Автор: Мартин Тодороски

Мице ја изгубил секирата инаку со неа подобро ќе напишел

2019-07-30

Автор: Гоце Темелкоски

Ако не знаете за што се работи, има објаснување во заградите

2019-07-27

Автор: Мурако

Отишол на одмор во Охрид, немал среќа, а немал ни време за губење

2019-07-27

Автор: Мурако

Ако до сега не сфативте, зошто не треба да се возите сами во автомобилите во Скопје, еве ви и нацртано!

2019-07-26

Автор: Мурако

„Строги“ правила за користење на тоалетот…

2019-07-24

Автор: Мирослав Даиловски

Означете ја пријателката која треба да му се јави на овој „ерген“

2019-07-23

Автор: Анонимен

Кисела Вода има прилично необичен градоначалник, а ние не сме знаеле за тоа

2019-07-22

Автор: Анонимен

„Зар вас није срамота да хапшите свештено лице?“

2019-07-22

Автор: Анонимен

Сѐ си има своја цена…

2019-07-22

Автор: Анонимен

Добро е што сѐ уште има вакви добри луѓе…

2019-07-22

Автор: Анонимен

Кучето на Илче по стапките на газдата

2019-07-22

Автор: Илче

Македонска верзија на „Мерси“

2019-07-18

Автор: Анонимен

Коинциденција или… (Извадок од романот Гоце Делчев од Ванчо Николески)

2019-07-17

Автор: Бисера

Важно пораката е пренесена, а како, тоа е друга тема на разговор…

2019-07-17

Автор: Анонимен

Кој вели дека убавите девојки не го сакаат земјоделието?

2019-07-17

Автор: Анонимен

Ретко кој го забележа македонското знаме во спотот на популарната група Maroon 5

2019-07-16

Автор: Александар Џими Настевски Станува збор за песната What lovers do од Maroon 5, а доколку не верувате погледнете го и спотот, знамето се гледа на 1:20.

Пријателите се секогаш тука за тебе, дури и кога станува збор за запросување

2019-07-16

Автор: Ангел Николов

Со ваков мозок ниту Господ не може да му помогне [Пештани]

2019-07-15

Автор: Петар Танчевски

Кога така убаво ќе те замолат редно е и да ги испочитуваш…

2019-07-15

Автор: Ристе Кајсаров

Кога летните горештини не ти одат во прилог на работата мораш да се снаоѓаш

2019-07-13

Автор: Кристијан Стоименов

Еве како изгледа вистинска љубов

2019-07-13

Автор: Марија

Природата може да биде многу дарежлива

2019-07-13

Автор: Чедомир Митев

+