Математиката не им била омилен предмет на многу луѓе во текот на образованието, но таа исто така не потсетува дека навидум комплицираните работи можат да бидат многу лесни, ако логиката добро ни работи.

Обидете се да ја решите оваа равенка за неколку секунди. Решението е на втората страна.

Сподели на Facebook
пати видено