На нашите мозоци им треба постојана вежба за да останеме здрави. Затоа ајде да ѝ обезбедиме малку фитнес на вашата сива материја и да видиме дали можете да се наречете генијалци.

Некои од овие загатки мозхеми изгледаат едноставно, но кријат многу повеќе во нив. Решенијата се на втората страна!

1. Која е сиромашна?

И двете жени не се во врска, живеат сами, но една од нив живеела во сиромаштија со години, сега ограбила банка и ги отплатила долговите. Можете ли да погодите која е таа?

2. По кој пат треба да тргне?

Човек го истражува Јужниот Пол и во еден момент започнува голема бура. Тој успеал да најде две пештери за да се засолни. Но во едната имало поларна мечка, а во другата радиоактивен отпад. Која пештера треба да ја избере?

3. Каде е излезот?

Принцезата се заклучила во кулата. Дознала дека може да избега низ четвртата врата. Но, има само 3 врати. Како може да најде вратата број 4?

4. Кој излез треба да го избере?

Затвореник има три избора за да избега. На едниот излез има лути кучиња. Вториот има бомба со тајмер од 5 минути и веќе е вклучен. Третиот има вооружена стража. Кој треба да го избере?

5. Кој лифт е побезбеден?

Кире дознал дека сериски убиец само што влегол во неговата зграда. Додека чекал да пристигне лифтот пристигнале два во исто време и во двата имало сомнителни мажи. Кој лифт треба да го избере за да го избегне убиецот?

6. Што не е во ред со оваа слика?

7. Кој лаже?

Еден бизнисмен пристигнал во неговата канцеларија и открил дека некои многу важни документи исчезнале од неговото биро. Полицијата осомничила 3 лица и секој од нив рекол дека тие дури никогаш и не биле во канцеларијата. Кој лаже?

8. Како може да избега?

Еден човек бил киднапиран и заклучен во куќа. Куќата имала 4 врати и можел да избега само преку една од нив. Постои исклучително ладна температура зад првата врата што ќе го замрзне до смрт. Зад втората врата има многу гладни ајкули. Собата зад третата е полна со отровен гас. Четвртата има толку силно сонце што согорува сè. Како може да избега?

Решенијата се на втората страна!

Сподели на Facebook
пати видено