Колку и да се обидуваме да го негираме тоа сепак сѐ уште постојат луѓе кои пишуваат „незнам“ и асфалтот им е „асвалт“. Македонскиот јазик не е меѓу најлесните во светот и треба да се внимава при секој чекор. Решете го тестот за да дознаете дали вашите познавања на македонскиот литературен јазик се соодветни или пак сте бегале од часовите по македонски јазик.

Сподели на Facebook
пати видено