Студиите покажаа дека загатките имаат навистина корисни ефекти врз вашиот мозок. Тие го заоструваат вашето размислување, ја зголемуваат вашата меморија и севкупно го зголемуваат коефициентот на интелигенција.

Тие се како CrossFit тренинг за вашата сива материја, за да ја одржите остра и активна. Овие мозгалки можеби изгледаат едноставни, но не ги потценувајте – може да ве предизвикаат. Решенијата се на втората страна.

1. Поместете една чаша за да го добиете овој редослед

2. Црно е кога ќе го купите, црвено кога го користите, и сиво кога ќе го фрлите.

3. Која чаша има повеќе вода?

4. Направете триаголникот да буде свртен надолу со поместување на 3 топки.

5. Колку коцки има?

6. Поделете го овој трапезоид на 4 еднакви трапезоиди.

7. Решете ја равенката.

8. Најдете ја грешката.

9. Поместете 2 чкорчиња за да добиете 2 квадрати.

За да ги проверите вашите одговори одете на втората страна.

Сподели на Facebook
пати видено