Ако сакате да го предизвикате вашиот мозок и сакате да проверите колку е добра вашата визуелна меморија, ќе ви се допадне овој тест. Кога гледаме нешто, ние обично го гледаме предметот како целина, а не како куп помали парчиња и детали (добро, барем повеќето од нас).

Но, што ќе се случи ако ги гледате само нивните помали делови? Можете ли да ги пополните исчезнатите парчиња? Погледнете ги фотографиите, погодете го местото и потоа кликнете на картичката за да го дознаете правилниот одговор.

Сподели на Facebook
пати видено