Истражувањата покажуваат дека Интернетот го направи нашето внимание поселективно. Ние сме бомбардирани од толку многу интересни работи што сега имаме тенденција да се концентрираме само на она што е навистина важно за нас.

Со толку многу ваков тренинг за внимание, некој би помислил дека нашите мозоци имаат одличен вид и обрнуваат внимание на деталите, па затоа ајде да го тестираме ова. На секоја илустрација има по една разлика или едно нешто што не припаѓа таму, пронајдете ги сите. Свртете ја картичката за да го дознаете решението.

Сподели на Facebook
пати видено